GOG mění vzhled a vedle nových funkcí prodává nově i filmy
zdroj: tisková zpráva

GOG mění vzhled a vedle nových funkcí prodává nově i filmy

28. 8. 2014 11:34 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste dnes otevřeli stránky obchodu GOG, zcela jistě jste si všimli změny vizuálního stylu, který, přiznejme si, už potřeboval facelift. Vlastně však jde o tu menší z aktuálních změn. GOG totiž nově prodává i filmy. Navíc došlo ke změnám ve způsobu určování cen produktů, k přidání dalších platebních metod a bohužel i k vyřazení některých titulů z nabídky, které jsou dočasně k dispozici za nižší (vyloženě výprodejové) ceny.

GOG Movies momentálně nabízí 21 nezávislých snímků převážně s herní tématikou a obecně o herní subkultuře. Ceny jsou velmi vstřícné, protože 4,5 eura za nový film zkrátka je lákavá nabídka.

GOG ale nechce končit jen u nezávislých snímků. Kouká se i po Hollywoodu a televizních seriálech. Zájem prý ze strany velkých firem je, ale nikdo nechce být první v oblasti distribuce bez DRM. Je ale docela možné, že časem se podaří na tomto poli prorazit. Nedá se ostatně říci, že by se firmám dařilo bránit úniku filmů a seriálů na internet.

Z dalších novinek na GOG lze jmenovat třeba rozšíření nabídky regionálních měn při platbě za obsah o australský dolar nebo ruský rubl. Právě kvůli změnám ve způsobu určování cen a hlavně snaze udržet ceny regionálně vyrovnané musí GOG z nabídky stáhnout několik titulů, které si můžete až do 2. září koupit s výraznými slevami v rámci akce Last Chance. Pokud některou z her, které na GOG končí, vlastníte, z knihovny vám nezmizí. A pokud nějaký titul nemůže být zařazen do programu férové ceny, GOG vám rozdíl oproti „standardní“ ceně refunduje v kreditech, které můžete následně na GOG utratit při nákupu jiné hry nebo filmu.

Mezi novými platebními metodami na GOG najdete Sofort, Giropay, Webmoney a Yandex, což rozšiřuje možnosti, jak za hry platit, pokud by vám ty stávající z nějakého důvodu nevyhovovaly. Bude velmi zajímavé sledovat, jak se bude dařit hlavně filmové sekci, která, když už nic jiného, vypadá jako skvělý zdroj určitého druhu filmů a při troše štěstí umožní snadnou distribuci alespoň těch nezávislých.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články