GOG vykopává: spustil obrovské letní slevy a rozdává hry zdarma
zdroj: tisková zpráva

GOG vykopává: spustil obrovské letní slevy a rozdává hry zdarma

3. 6. 2015 17:55 | Téma | autor: Adam Homola |

Ještě předtím než vám vyprázdní peněženku blížící se Gabe Newell, můžete si ji na blížící se masakr natrénovat na GOGu. Poláci totiž na svém portálu spustili obří slevovou akci, kdy budou po následujících 18 dnů nabízet hromadu her ve velkých slevách, přirozeně bez DRM. A nebyl by to GOG, aby si pro nás nepřipravili taky nějaké bonusy a hry zdarma. Vymysleli tak lišácký systém, kdy čím více utratíte, tím víc dostanete zadarmo.

Pokud v aktuálních slevách na GOG utratíte alespoň jeden dolar, dostanete automaticky zdarma speciální edici SimCity 2000. Pokud vysolíte dvacet dolarů, natáhnete na hlavu masku a vydáte se na toulky radioaktivní krajinou ve S.T.A.L.K.E.R: Clear Sky. A pokud sáhnete hlouběji do účtu a pošlete směrem GOG alespoň padesát dolarů, máte nárok na bezplatnou kopii Xenonauts.

Výše uvedené částky (1 dolar, 20 dolarů, 50 dolarů) navíc nemusíte utratit najednou, ale v rámci celé, skoro třítýdenní akce. Ptáte se co teď vlastně GOG nabízí za slevy? Rozptyl je obrovský. Například v balíčku her ze série Heroes of Might and Magic se můžete dostat až na 75 procentní slevu, nebo třeba v parádním bundlu adventur od Lucas Arts se lze dostat na 66procentní slevu.

screenshot_02 zdroj: tisková zpráva

Za zmínku rozhodně stojí podivný kočkopes akce, strategie a otevřeného světa v metalovém kabátku od Double Fine. Brutal Legend měla sice hodně nedostatků, ale styl jí upřít nelze. Hru, která svým neúspěchem málem položila studio Tima Schafera, ale nakonec byla díky technologiím jeho záchranou, si můžete pořídit za mrzké 2,79 eur. Což je popravdě cena, za kterou hra už určitě stojí, na rozdíl od plnohodnotné standardní cenovky.

Slevám se nevyhnuly ani české hry. Na GOGu si tak můžete koupit parádní sběratelku Machinaria za necelé 1,89 eura, nebo Botaniculu, taky za 1,89 eura. Za stejnou cenu lze získat pro změnu i něco vážnějšího a to třeba skvělý a trošku neprávem zapomenutý Pathologic. Za směšnou cenu kolem 1 eura je k mání také balíček prvního a druhého Duke Nukema. Pro ty mladší z vás to jsou hry, kdy ještě Duke nekoukal na svět z pohledu svých očí a byla to v podstatě akční plošinovka.

jA1YLWQDdghsc zdroj: tisková zpráva

Pamětníci ale mohou vytasit 1,09 eura a dostat se k legendárnímu Duke Nukem 3D a znovu rozstřílet na kousky pár prasat, uplatit pár tanečnic a vymočit se do pisoáru. A je to pořád větší zábava, než nešťastný Duke Nukem Forever... No a nebyl by to GOG, aby si do slevy nedal taky Zaklínače. Jestli ještě náhodou nemáte Zaklínače 3, můžete ušetřit 10 procent a koupit si hru za 36 eur. Ve slevě jsou ale další desítky a desítky her, ostatně podívejte se sami. A hlavně si na účtu něco schovejte, letní slevy na Steamu nemohou být daleko...

Nejnovější články