GOG podporuje charitu, Humble Bundle má balíček s Batmanem
zdroj: Rocksteady

GOG podporuje charitu, Humble Bundle má balíček s Batmanem

8. 11. 2013 13:30 | Téma | autor: Adam Homola |

Slevy a akce jsou všude, na Steamu jsme na ně zvyklí už léta, ale poslední dobou se v tomto ohledu rozjíždí i GOG a Humble Bundle. Oba podezřelí mají akce samozřejmě už dlouho, ale v posledních měsících přidávají na intenzitě a atraktivitě. Zrovna GOG z toho skvěle těží, protože už dlouho nevydává jen staré hry, ale na oblíbeném portálu se objevují i nové kousky. V aktuální akci na GOG si tak můžete koupit nejenom fajnové hry, ale navíc tím ještě pomůžete charitě.

Akce na GOGu poběží do 12. listopadu, takže máte ještě pár dnů čas. Charitativní složka spočívá v tom, že si vyberete konkrétní charitu, do které chcete investovat - buď WWF (World Wildlife Fund), Worldbuilders nebo Gaming For Good. Takže si vyberete, komu chcete pomoci, pak vyberete minimálně tři hry a zaplatíte. Celá částka pak jde jen na zvolenou charitu, GOG z toho nic nemá. Poláci navíc za každý utracený dolar dají ze své kapsy 25 centů na pokrytí poplatků spojených s transakcí, aby charita opravdu dostala tu částku, kterou jim pošlete.

Poláci z GOG navíc veřejně děkují studiím Introversion Software (Darwinia), Subset Games (FTL: Faster Than Light), Tiger Style Games (Waking Mars), Amanita Design (Botanicula), Instant Kingdom (Driftmoon), Northway Games (Incredipede), Digital Game Factory (Creatures: Village), Might & Delight (Pid), Daedalic Entertainment (The Whispered World) a Oddworld Inhabitants (Oddworld: Abe's Oddysee). Tahle studia v právě probíhající charitativní akci nedostanou za své hry ani dolar, všechno jde na charitu, takže hry rozdávají zdarma.

Další sympatickou akci najdete na stránkách Humble Bundle. Běží tam parádní “hlavní” Humble Bundle a "vedlejší" Humble Weekly Sale. V hlavním balíčku najdete hry od studia Warner Bros. Můžete zaplatit, kolik chcete, a dostanete Batman: Arkham Asylum GOTY, F.E.A.R. 2: Project Origin, F.E.A.R. 3 a Lord of the Rings: War of the North. Pokud se plácnete přes kapsu a dáte víc než je průměr, který v tuto chvíli činí 4,65 dolarů, dostanete navíc ještě GOTY verzi Batman: Arkham City a Scribblenauts Unlimited.

Hlavních balíčků se prodalo už skoro 600 tisíc kusů a celkově se vybralo přes 2,75 milionu dolarů. Za zmínku ale rozhodně stojí Humble Weekly Sale, ve kterém mají tentokrát prsty Daedalic Entertainment. Pokud máte rádi adventury klasického střihu, zbystřete. Za pár kaček si tady můžete rozšířit sbírku o solidní nášup kvalitních her. Za jakoukoliv cenu tady dostanete Edna & Harvey: Harvey’s New Eyes, A New Beginning, The Whispered World a dva kousky ze série The Chronicles of Shakespeare.

Když dáte víc jak šest dolarů, tak vyfasujete navíc ještě Deponii, Journey of a Roach a The Dark Eye: Chains of Satinav. Ke všem hrám jsou navíc ještě přiložené soundtracky. Daedalic zatím vybrali necelých 180 tisíc dolarů na 33 tisících balíčcích. Taky pěkná suma na takovéhle skoro až indie adventury. Jestli tedy nemáte co hrát, tak můžete zainvestovat buď do GOGu nebo do Humble Bundle. Nebo si šetřete peníze, protože obří slevy na Steamu dorazí za nedlouho. Pak teprve bude z čeho vybírat...

Nejnovější články