GamesCom 2011 začal zhurta, ve znamení PS3 a Battlefieldu
zdroj: tisková zpráva

GamesCom 2011 začal zhurta, ve znamení PS3 a Battlefieldu

17. 8. 2011 3:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Všechny herní výstavy mají jedno společné - oznámeno je toho na nich tolik, že normální člověk nemá žádnou šanci všechny vydávané informace vstřebat. Desítky článků, desítky videí, stovky obrázků, řada nově oznámených her... Není divu, že v takovém návalu většina čtenářů mine zprávy, které by je za normálních okolností zajímaly. A přestože GamesCom nebývá novinkami tak nacpaný, jako je například americká E3, rozhodli jsme se každý z jeho počátečních dnů (až do čtvrtka) shrnovat v článcích, upozorňujících na to nejlepší, co výstava vyprodukovala.

První shrnující text ale publikujeme paradoxně ještě předtím, než začne samotná výstava. Na E3 by to nikoho nepřekvapilo, předvoj v podobě konferencí největších herních firem je zde tradicí. GamesCom, respektive ještě před ním Games Convention, byl v tomto ohledu vždy spíše popelkou a přestože jsme se zde nějakých tiskovek vždy dočkali, málokdy se na nich stalo něco zaznamenání hodného. Ostatně, proto jsme na ně ani nechodili. ;)

Letos se už situace trochu zlepšila. Microsoft sice neuspořádal klasickou konferenci, ale pozval vybrané novináře alespoň na předváděčku svých her. Ta začínala už v poledne, a tak se i část naší výpravy musela do Kolína přesouvat už během noci. Podle dojmů to stálo za to jen z části, nicméně na několik her si u Microsoftu kluci sáhli a určitě si své poznatky nenechají pro sebe. Hned z Microsoftu se jelo na konferenci Electronic Arts, která byla pojata doslova "étrojkovsky".

Do sálu se vměstnalo na 1100 novinářů a EA jim naservírovali svůj prakticky kompletní line-up. I přes příjemná překvapení v podobě oznámení data vydání onlinovky The Secret World nebo ohlášení FIFA Street, největší pozornost na sebe opět (stejně jako na E3) strhl Battlefield 3. V EA si musí aktuální situaci skutečně užívat, protože to vypadá, že ať už předvedou z téhle hry cokoliv, hráči budou pokaždé nadšení. Poslední tiskovkou "nultého" dne GamesComu byla konference Sony. I ta se nesla ve velkolepém stylu, na náš vkus byla ale až příliš protáhlá a oproti EA se držela možná až příliš při zemi. Překvapilo oznámení další edice PSP a velmi silný line-up pro PS VITA, nepříliš překvapilo snížení ceny PS3 a fakt, že Uncharted 3 vypadá stále stejně skvěle jako na E3. Po konferenci se Petr Poláček vrhnul na několik VITA her, takže i v tomto směru čekejte další informace.

Nyní už ale přistoupíme k tomu nejpodstatnějšímu, co se během úterka v Kolíně nad Rýnem odehrálo...

GamesCom 2011 - DEN 0: Důležité události

GamesCom 2011 - DEN 0: Zajímavá videa

 

GamesCom 2011 - DEN 0: Hezké screenshoty

Battlefield 3


Forza Motorsport 4


Gears of War 3


Halo: Combat Evolved Anniversary


Kinect Star Wars


Need for Speed: The Run


Starhawk


Uncharted 3


Warhammer Online: Wrath of Heroes


Worms: Crazy Golf


Nejnovější články