EA Sports jde ekocestou – ruší papírové manuály
zdroj: tisková zpráva

EA Sports jde ekocestou – ruší papírové manuály

21. 3. 2011 10:39 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste milovali papírové manuály, jistě jste nesli velmi nelibě rozhodnutí Ubisoftu jít cestou úspor financí i lesů a vyřadit je z finálního balení hry.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Nyní vás nepotěší asi ani EA Sports, kteří se rozhodli Ubisoft následovat a od prvního března už tedy nenajdete ani v jedné hře od nich papírový manuál. Rob Semsey z EA přímo prohlásil, že chtějí jít cestou více vstřícnou k životnímu prostředí. O úsporách na tisk manuálu se nezmínil, ale to už k práci mluvčího patří.

Pravdou ale je, že manuály už dávno nejsou co bývaly. Pokud vzpomenete na příručku k přežití v Pustině z Falloutu 2 a otevřete současný standardní manuál, vidíte změnu větší než evidentní. Obvykle se dočkáte obsahu, namapování tlačítek a spousty právních formulací, k nimž občas dostanete návod, jak se připojit k internetu. Navíc, tutorialy už jsou v dnešních hrách takřka pravidlem, takže manuály snad ani nejsou potřeba. Nicméně mnoho lidí na manuálech lpí a má je rádo. Co vy? Vadí vám rozhodnutí EA Sports? Vadil by vám celkový přesun průmyslu k ryze digitálnímu manuálu spojenému s tutorialy? Anebo jste na straně ekonomických i ekologických úspor?

Nejnovější články