DayZ přilákala přes 3 miliony hráčů a další vývoj jede na plné obrátky
zdroj: tisková zpráva

DayZ přilákala přes 3 miliony hráčů a další vývoj jede na plné obrátky

23. 1. 2015 20:00 | Téma | autor: Adam Homola |

Že je DayZ od Bohemia Interactive obrovský úspěch není potřeba připomínat, stejně jako fakt, že hra v podstatě vytvořila nový žánr. Jenže čerstvě oznámený milník 3 milionů prodaných kusů hry jednoduše ignorovat nemůžeme. Hra navíc ještě nevyšla vy plné verzi - pořád je dostupná pouze coby rozpracovaná early access verze na Steamu, což se jen tak nezmění. I přesto ale slaví ohromný úspěch a není se čemu divit. Vývojáři na ní pracují bez ustání, když za poslední zhruba rok vylepšili svůj zombie survival o 24 aktualizací.

S vylepšováním se jen tak nekončí a vývojáři mají pro DayZ naplánovanou hromadu aktualizací. Mezi ty opravdu důležité můžeme zařadit značně vylepšení anti-cheatovacího systému a optimalizaci multiplayeru. Spousta změn se ale točí kolem jedné obří změny, na kterou si jen tak nějaké studio netroufne. Jde o změnu enginu.

"Jednou z největších změn, které tým rozjel v roce 2014, bylo přepsání jádra herního enginu. Vylepšení enginu bude mít zásadní a dlouhodobě pozitivní dopad pro DayZ a všechny tři miliony hráčů. Jméno nového enginu je Enfusion. Jeho hlavní výhody spočívají ve vylepšení rendereru, což ve výsledku zajistí hráčům lepší výkon a zároveň to výrazně vylepšení vizuální a částicové efekty," napsali vývojáři v tiskové zprávě.

zdroj: Vlastní

Kvůli novému enginu hra přejde na DirectX 11, což bude mít pozitivní dopad na grafickou stránku hry, ale hlavně jí to umožní proniknout na konzole. Zlepšení se mají dočkat také nástroje, což ocení nejen samotní vývojáři, ale také modeři z komunity.

S úspěchem DayZ jde ruku v ruce postupné rozšiřování vývojářského týmu - čím větší má hra úspěch, tím větší má v rámci firmy prioritu, a tým DayZ narostl na více jak 80 vývojářů. To v praxi znamená jediné: rychlejší vývoj, rychlejší opravu chyb a snad ještě lepší budoucnost pro celý projekt.

Nejnovější články