Dark Souls III, Uncharted 4, Blade & Soul a další - přehled recenzí
zdroj: tisková zpráva

Dark Souls III, Uncharted 4, Blade & Soul a další - přehled recenzí

7. 5. 2016 16:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Průměrná Quantum Break, výborná Grim Dawn, pěkná, ale tupá Adrift, očekávaně těžká Dark Souls III nebo graficky a příběhově skvělá Uncharted 4. Za poslední týdny vyšla celá řada her v celém kvalitativním spektru, což znamená, že jsme také recenzovali celou řadu her. Jak jsme je hodnotili, najdete v následujícím přehledu.

Quantum Break – hodnocení 5/10

Duben jsme začali pěkně zostra, když si Honza Olejník posvítil na Quantum Break od studia Remedy, které nakonec "potěšilo" nejenom majitele konzole Xbox One, ale i počítačů s Windows 10. Bohužel hra nedopadla na výbornou ani na jedné z platforem. Hra pokulhávala prakticky ve všem důležitém od hratelnosti až po proklamované propojení hry a seriálu.

Čtěte recenzi

Sheltered – hodnocení 5/10

Ani projekt Sheltered svého přiděleného recenzenta příliš nepotěšil. Na Steamu oceňovaná hra Honzu Slavíka příliš nenadchla. Největší výtkou byla opakující se hratelnost, rozbité klíčové mechanismy a především ploché postavy, s nimiž se dalo jen těžko ztotožnit.

Čtěte recenzi

Sun Dogs – hodnocení 4/10

Následovala recenze Sun Dogs, mixu textového dobrodružství, sci-fi explorativní adventury, vesmírné encyklopedie a gamebooku. A přestože umí tato zajímavá kombinace žánrů rychle zaujmout, tak nakonec selhává ve snaze udržet pozornost hráče po delší dobu. Hře chybí poutavější vyprávění, hloubka příběhu, ale i důmyslnější herní náplň. Ambiciózní projekt se tak stal pouhou hříčkou, které by to koneckonců slušelo mnohem více na tabletech.

Čtěte recenzi

Devil Daggers – hodnocení 8/10

Už o poznání sympatičtěji působí FPS Devil Daggers, která vysloužila nadprůměrné hodnocení. Experimentální střílečka si bere to nejlepší ze série Dark Souls a představuje skutečnou výzvu – hráči se v retro kabátku vrhají do pekla, kde se na ně řítí jedna bestie za druhou, takže smrt nastává zpravidla velmi rychle. A začíná se nanovo. Pavel strávil v této na první pohled velmi primitivní hře 6 hodin, nejdéle přitom dokázal přežít pouhých 91,1215 vteřiny.

Čtěte recenzi

Steve Jackson's Sorcery! – hodnocení první a druhé části 7/10

Steve Jackson's Sorcery! je další hra, která si bere inspiraci z gamebooků. Vlastně to je digitální gamebook, protože jde o adaptaci předlohy od Steva Jacksona a vedle PC ji mohou hrát i majitelé mobilních zařízení. Hra klade důraz na příběh a do ústraní tak musely jít prakticky veškeré herní prvky, což ale v tomto případě není vůbec na škodu.

Čtěte recenzi

Minecraft: Story Mode - A Telltale Games Series - Episode 5: Order Up – hodnocení 7/10

Pátá část epizodického vyprávění ze světa Minecraftu vlastně není tak docela pátou epizodou, a není to ani finále sezóny. Jde spíše o příběhový předěl a o dílčí konec jedné části vyprávění. Order Up nakonec funguje jako most mezi předchozími čtyřmi epizodami a nacházejícími třemi, a jako taková funguje celkem obstojně.

Čtěte recenzi

Grim Dawn – hodnocení 8/10

Grim Dawn je další ze zástupu diablovek a velmi kvalitní akční záležitost, která zaujme svěží zábavou a hutnou atmosférou. Ta je sice v přímém kontrastu s barevnou paletou světa hry a s příběhem, ale i tak fanoušky akčních RPG perfektně zabaví.

Čtěte recenzi

The Walking Dead: Michonne Episode 2 - Give No Shelter – hodnocení 5/10

Recenze prostřední epizody minisérie The Walking Dead nedopadla příliš dobře, protože díl s podtitulem Give No Shelter působí jako výplňová vata mezi úvodem a koncem. Ten se však nedostavil ani s vydáním třetí epizody viz níže.

Čtěte recenzi

Slain! – hodnocení 5/10

Tvůrci na Kickstarteru zaplacené akce Slain! se zaměřili na heavymetalovou atmosféru, která je díky hudbě na hře to jediné dobré – zbytek je průměr a nuda.

Čtěte recenzi

Ashes of Singularity – hodnocení 7/10

Ashes of Singularity je příjemný důkaz, že žánr RTS ještě rozhodně není mrtvý a má svým fanouškům co nabídnout. Hra exceluje umělou inteligencí a masivními bitvami o stovkách detailně zpracovaných jednotek. Jediným zásadním nedostatkem je tak malá variabilita mezi jednotlivými frakcemi. 

Čtěte recenzi

Chaos Reborn – hodnocení 9/10

Chaos Reborn je další na Kickstarteru zafinancovaný projekt, který od vydání obsahově utěšeně rostl a rostl, a Lukáš si na to konto povzdechl, že recenzovat živoucí organismus v rozpuku je těžké. Nic to však nemění na tom, že Chaos Reborn je výborná fantasy tahovka, které chybí jen málo k pomyslné dokonalosti.

Čtěte recenzi

Hyper Light Drifter – hodnocení 8/10

Retro RPG Hyper Light Drifter nemusí na první pohled zaujmout, a na ten druhý dokáže dokonce řadu hráčů odradit vysokou obtížností. Byla by to však škoda. Výborné RPG dobrodružství je sice obtížné, ale také férové. Když zatnete zuby, čeká vás super zábava a především obrovský pocit zadostiučinění, jaký dokáže zprostředkovat jen málokterá hra.

Čtěte recenzi

Adrift – hodnocení 5/10

První věta verdiktu by v tomto případě mohla posloužit sama za sebe – když špičkovou technologii obalíte nudou, vznikne Adrift. Pro virtuální realitu určená explorativní adventura byla pro mnohé kandidátem na hru jara, bohužel z ambiciózního vesmírného dobrodružství vznikl sice vizuálně poutavý, ale jinak bohužel nudný a neustále se opakující simulátor opravy vesmírné stanice.

Čtěte recenzi

Downfall: Redux – hodnocení 8/10

Downfall: Redux je příjemné překvapení pro všechny fanoušky adventur. Technickým zpracováním sice hra neoslní, je to však atmosféra, příběh a především vykreslení postav, co se autorům povedlo na výbornou. Z Downfall: Redux se navíc v průběhu hraní vyklube i celkem zajímavý horor.

Čtěte recenzi

Deponia Doomsday – hodnocení 6/10

Tvůrci série Deponia světu už několikrát ukázali, že adventury nejsou mrtvý žánr. Bohužel to už tak docela neplatí v případě Deponia Doomsday. Daedalic Entertainment vydali adventuru, která sice neurazí a dokonce nabízí i kvalitní příběh, zcela však postrádá ambice sérii či žánr kamkoli posouvat.

Čtěte recenzi

Dark Souls III – hodnocení 8/10

Třetí díl série Dark Souls opět nabízí osvědčenou hratelnost, ale společně s tím i prehistorický interface a pár dalších malicherností. Je to opět výborná hra, ale pokud jste již první dva díly série hráli, pocítíte lehké déjà vu.

Čtěte recenzi

Baldur's Gate: Siege of Dragonspear – hodnocení 7/10

Srdce pamětníků izometrických RPG mělo v posledních týdnech šanci zaplesat. Světlo světa totiž spatřil přídavek pro vylepšenou edici původního Baldur's Gate. Rozšíření Siege of Dragonspear sice nenabízí nic světoborného, ale za pozornost jistě stojí díky novému příběhu a osvědčené hratelnosti.

Čtěte recenzi

Day of the Tentacle Remastered – hodnocení 9/10

Remasterovaná verze letité lucasartovky Day of the Tentacle ukázala, jakou klasiku Tim Schafer a spol. před lety vytvořili. Díky vývojářskému komentáři poskytuje remaster unikátní vhled do vývoje této parádní humorné adventury.

Čtěte recenzi

The Banner Saga 2 – hodnocení 7/10

Pokračování The Banner Saga na sebe nenechalo dlouho čekat a s přihlédnutím ke kvalitám prvního dílu nenabízí žádný zásadní posun. Prostřední díl trilogie naráží hlavně na to, že si tvůrci zřejmě to nejlepší nechávají na finále trilogie.

Čtěte recenzi

Enter the Gungeon – hodnocení 8/10

Enter the Gungeon v sobě pojí top-down akci, zběsilou honbu za lootem, humor i velkou obtížnost. A jedná se o mišmaš povedený. Z několika málo mínusů stojí za zmínku jen nevyrovnaná obtížnost a někdy nepříliš užitečné bonusy. Nic to však nemění na tom, že Enter the Gungeon nabízí nejen velkou výzvu, ale především i velkou porci zábavy.

Čtěte recenzi

Blade & Soul – hodnocení 7/10

Hlavní devizou korejského MMORPG Blade & Soul je důraz na souboje, vedené ve stylu bojových umění. Bitvy hrají prim a jsou hlavním tahounem dynamické hratelnosti, kterou sráží dolů zbytečné technické nedodělky a ne vždy zábavná náplň questů.

Čtěte recenzi

Blues and Bullets - Episode 2: Shaking The Hive – hodnocení 5/10

Agent Ness pokračuje v pátrání po vnučce Al Caponeho i ve druhé epizodě noirového dobrodružství. Bohužel už ne tak zábavně, jako v epizodě první. Příběh hraje druhé housle a do popředí se dostává nepříliš záživná střelba. Škoda, atmosférou totiž hra exceluje.

Čtěte recenzi

The Walking Dead: Michonne Episode 3 - What We Deserve – hodnocení 5/10

Ani epizoda What We Deserve Walking Dead trilogii Michonne nezachránila. Ze silné hlavní hrdinky mohli tvůrci vymáčknout mnohem více. Snad se kvalita vrátí v další plnohodnotné sérii.

Čtěte recenzi

Chameleon Run – hodnocení 9/10

Tvůrci Chameleon Run se pokusili osvěžit žánr autoběhaček a povedlo se jim to skvěle. Originálně pojatou hratelnost výborně doplňuje i svěží audiovizuální zpracování. Snad jen aby tvůrci přidali co nejdřív nové úrovně.

Čtěte recenzi

1979 Revolution: Black Friday – hodnocení 7/10

Adventura 1979 Revolution: Black Friday nezaujme ani tak grafickou stylizací, jako spíše svým zasazením. Počin Navída Chonsárího, bývalého zaměstnance Rockstaru, se totiž věnuje Íránské islámské revoluci a s pomocí dobře napsaných postav i scénáře zpracovává tuto historickou tématiku naprosto skvěle. Herně ale nejde o nic úžasného.

Čtěte recenzi

Battlezone 98 Redux – hodnocení 7/10

Battlezone 98 Redux zpřístupňuje dnešním hráčům kombinaci akce a strategie, která už nikoho neohromí grafikou, ani zastaralým interfacem, ale hratelností ano. Nebýt drobných technologických nedostatků, mohlo být hodnocení ještě vyšší.

Čtěte recenzi

Uncharted 4: A Thief's End - hodnocení 9/10

Skvělé zakončení kvalitní série akčních adventur, které sice nabízí podobnou hratelnost, jako díly minulé, ale posunuje laťku v oblasti vyprávění a vykreslení postav včetně Nathana Drakea. Lepší rozloučení si fanoušci série přát nemohli.

Čtěte recenzi

Dying Light: The Following - hodnocení 6/10

Obsahově rozmáchlý datadisk mění parkour z původní hry za jízdu buginou a město nahrazuje rozlehlou venkovskou krajinou, jinak ale zůstává vše při starém. Fanoušci původní hry si přijdou na své, koho původní hra moc nebavila, jako třeba nás, toho datadisk k oblibě Dying Light nepřivede.

Čtěte recenzi 

Nejnovější články