Dabéři Uncharted 4 si povídají o životě, své profesi a hře samotné
zdroj: GameInformer

Dabéři Uncharted 4 si povídají o životě, své profesi a hře samotné

15. 1. 2015 13:10 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Únorové číslo časopisu Game Informer má jako hlavní téma Uncharted 4: A Thief's End jakožto dosavadní završení série o Nathanu Drakeovi. K této příležitosti novináři vyzpovídali i dva herce proslavené jejich hereckou prací pro herní průmysl - Nolana Northa, který namlouvá ústředního dobrodruha Nathana, a jeho "nového" herního bratra Sama alias herce Troy Bakera. Výsledkem je skvělá třináctiminutovka, z níž musí mít radost každý fanda herního žánru, ne jen Uncharted.

North i Baker mají samozřejmě na triku daleko více práce než jen sérii Uncharted. Hlasivky Nolana Northa vetkly život i Desmondovi z Assassin's Creed, Tučňákovi z Batman: Arkham City nebo šílenému kapitánu Walkerovi ze Spec Ops: The Line. Troy Baker pak ztělesnil několik největších hrdinů posledních let - Bookera z BioShock Infinite, Joela z The Last of Us, Taliona z Middle-earth: Shadow of Mordor a nakonec i Jacka Mitchella z nového dílu Call of Duty. Sledovat tak můžeme skutečné videoherně-herecké legendy. 

V prvé řadě zarazí, respektive mile překvapí chemie panující mezi hereckou dvojicí. Leitmotivem celého povídání, které poodhalí i leccos o pochodech a vztazích Drakeovic rodiny, je přirozená rivalita mezi bratry a nevyřčená soutěživost.

Dynamika bratrského dua není v herním kontextu až tak častá, o to famóznější je zjistit, že na kolegiální rovině panuje i mimo hraní postav. Anebo to North s Bakerem jenom hrajou a potom také klobou dolů. Uvážíme-li, že byla postava Sama Drakea představena až v traileru na Uncharted 4, a identita jeho dabéra Troy Bakera odhalena až loni v prosinci, pak nad solidní atmosférou sáhodlouhé rodinné historie nelze než smeknout.

zdroj: Archiv

Zaujme rovněž sympatické vyprávění tradičního příběhu o tom, jak herec dostal roli. Baker se totiž na úvod rozpovídá, jak si při jakémsi natáčení čehosi příšerného krátil čas u PS3. Vedle svého osvědčeného Assassin's Creed tu však vyzkoušel i první Uncharted a právě kvalita herectví mu prý vzala dech. Sepsal tehdy e-mail režisérovi animaček z Naughty Dog a ten se mu o řadu let později ozval s tím, nechce-li vzít roli Sama Drakea v Uncharted 4.

Klasická “veselá historka z natáčení” dostane v závěru videa zajimavou dohru, když se novináři Nolana Northa optají na to, co se vlastně honí Nathanovi hlavou ve čtvrtém díle, srovnávajíc jeho postavu s Donem Draperem ze seriálu Mad Men, který se sice taky před kamerou producíruje sedm řad, ale pořád vlastně (záměrně) není z diváků nikomu jasné, o co mu jako postavě jde...

zdroj: YouTube.com

North odpoví stylem, podle něhož může i čtvrtý díl Uncharted překvapit temnějšími myšlenkami a motivy z Nathanovy hlavy. Srovná přitom “svou” postavu a svůj pohled jako jejího představitele právě s pohledem Bakera, který začínal jako fanoušek. Přitom měl Baker svou vlastní představu o Nathanovi, než se stal “členem rodiny” a poznal zákulisí tvorby postav a příběhové linie Uncharted.

Širší rozebrání psychologie postav a spoilerům ovšem poté zabrání konstatování, kdy dvojice herců poznamená, že je fajn, že spolu s herci (a hráči) stárnou i postavy. Nathan a další postavy hry budou ostatně o tři roky a další životní zkušenosti starší, než v Uncharted 3. Celé video můžete vidět zde, jen doporučuji nechat si video načíst předem celé, protože jinak se stream nekonečně táhne.

Nejnovější články