Creative Assembly připravují Total War: Warhammer
zdroj: tisková zpráva

Creative Assembly připravují Total War: Warhammer

14. 1. 2015 12:13 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Nic není oficiální a přece je vše oficiální. Ačkoliv z hlavního stanu Creative Assembly nepřišla oficiální informace o Total War: Warhammer, víme, že se na hře s tímto názvem pracuje. Dobré zprávy fanouškům TW a Warhammeru přinesl jeden z šéfů studia Mike Simpson prostřednictvím textu v nádherné obrazové publikaci The Art of Total War. Kniha sice ještě nevyšla, ale uživatel TWCenter s nickem StormOfRazors se k ní dostal s předstihem a svůj objev ohledně nové Total War hry si nenechal pro sebe.

Textík, který se Total War: Warhammer týká, je krátký a strohý, ale potvrzuje vývoj hry. Věnuje se vývoji Total War značky i vzestupu multiplayeru a na konci odstavce je psáno: „S tímto (myšleno multiplayerem) experimentujeme v mobilním prostoru s Total War: Kingdoms a sérii přenášíme do fantasy prostředí s Total War: Warhammer.“ Počítám, že Simpsonova zmínka o přenosu série má na mysli hlavní sérii strategických her pro PC.

A víc toho není, nicméně v tomto případě i málo stačí. Creative Assembly (respektive Sega jako majitel studia) uzavřeli smlouvu s Games Workshop před více než dvěma lety (viz článek) a od té doby bylo ticho po pěšině. Na hře měl pracovat samostatný tým, takže by už teoreticky mohl být titul ve fázi, kdy jej Creative Assembly brzy oznámí. Ostatně zmínka v knize by tomu napovídala...

Zatím lze jenom spekulovat, ve které době by se mohl Total War: Warhammer odehrávat. Hráčům stolní verze to asi není třeba říkat, ale po dlouhá léta stabilní svět Warhammeru „postihla“ stále běžící apokalyptická kampaň End of Times, která mohutně zamíchala jednotlivými národy a tedy i armádami.

Část hráčů se zoufale dívá na to, jak se fluff (příběhové pozadí) radikálně proměnilo a s tím i armády, část je šťastná, že se příběh konečně pohnul přes mrtvoly nemalé části stálých osobností universa. Něco mi ale říká, že Creative Assembly pracovali ještě se starým světem.

Nejnovější články