CoD: Black Ops II vydělala miliardu za 15 dní
zdroj: tisková zpráva

CoD: Black Ops II vydělala miliardu za 15 dní

5. 12. 2012 17:28 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Tohle asi nebude překvapující zpráva, ale potvrdí komerční dominanci značky Call of Duty. Black Ops II (viz naše recenze) vydělal podle tiskového prohlášení Activision miliardu dolarů za patnáct dní, což je o den rychlejší, než se to podařilo Modern Warfare 3. V rychlosti vydělání miliardy tak titul trumfl i filmový průmysl a Avatara. Samozřejmě, že porovnávání výdělků herního a filmového průmyslu jsou velmi násilné a klopýtající.


To ale nebrání v tom, aby se do porovnávání nepustil Bobby Kotick: „Vydání Call of Duty patřilo v uplynulých šesti letech každý rok k nejvýznamnějším událostem zábavního průmyslu. Od té doby, kdy byla značka Call of Duty spuštěna, přesáhly výdělky součet deseti nejnavštěvovanějších snímků roku 2012. Překonali jsme výdělky sérií jako Star Wars a Harry Potter“.

Jakkoliv je toto srovnávání poněkud mimo (filmy zase mají DVD a Blu-ray prodeje, stárnou mnohem pomaleji, mají mnohem nižší linii ztráty ceny), platí, že Call of Duty skutečně patří k nejvýraznějším značkám zábavního průmyslu. Což nás asi nijak nešokuje, to víme už nějaký ten pátek. Ukazuje se ale taktéž, že prostě dokáže táhnou právě tato značka, bez ohledu na to, jaké studio za hrou stojí. Je nyní jen otázka, jak dlouho dokáže tato značka ještě opakovat a navyšovat své rekordy.

Nejnovější články