Český Assassins Creed má definitivní termín
zdroj: tisková zpráva

Český Assassins Creed má definitivní termín

22. 4. 2008 13:13 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Ledy se pohnuly tím správným směrem: disky jsou vylisovány na dříve odhadovaný den. + O PRVNÍM PATCHI

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Když jsme před měsícem v aktualitách uvedli zasvěcený odhad, že česká PC verze Assassins Creed by mohla být k dostání 25. dubna, byli jsme rychle zpucováni, že prý to je naprostý nesmysl a že není důvod, proč by se měla zdržet oproti zbytku Evropy. Jak víte, nestalo se tak (aspoň, že anglická verze byla včas), což po zkušenosti s těmi všemi Hitmany, BioShocky, Call of Duty 2 či Quake 4 příliš nepřekvapilo.

Možná jste si sami všimli, že u každé zásadní PC hry, kterou tento distributor lokalizuje, se několik let opakuje ten samý scénář. Potenciální zákazníci jsou vždy nejprve ujišťováni o včasném vydání CZ verze, načež se pak týdny či měsíce odsouvá a je jim celkem jedno, kdo za to ve skutečnosti může (jestli neschopnost domácího vydavatele, rozbití kamionu při cestě z Anglie, upozadnění u zahraničního partnera, resp. totální závislost na něm kvůli špatným smlouvám či nedostatečné tlačení, o čemž by ti protřelejší mohli dlouho vyprávět). Cenega však není sama, potýkají se s tím u nejočekávanějších her i jiní distributoři, ačkoli se z těchto věcí narozdíl od ní obvykle dokáží poučit. Bez zpoždění tu přeložené tituly vydávají snad pouze Electronic Arts (příp. Microsoft) díky jejich systému fungování.

Ale středověkého zabijáka se už brzy dočkáte. V dnešní tiskovce Cenega Czech potvrdila datum vydání shodou náhod právě na předtím dementovaného 25. dubna: "Konečně jsme se dočkali a Ubisoft vyprodukoval české disky Assassins Creed CZ PC, který bude do České republiky dovezen do konce tohoto týdne. V den doručení a následně celý víkend bude probíhat zuřivě rychlá kompletace v našem skladu. V pondělí 28.4. bude zboží již zcela k dispozici pro prodej. První kousky by měly být zkompletovány 25.4.," dodala Bára Veselá z PR & marketingového oddělení Cenegy Czech.

Kdy tedy bude skladem na Xzone? Vzhledem k ne úplně stoprocentní jistotě nechce nic slibovat, ale udělá maximum pro získání hry v pátek - doporučujeme čekatelům sledovat tamní fórum pro aktuální informace.

Pro anglickou PC verzi Assassins Creed mezitím UbiSoft dokončuje první patch (ten samozřejmě na českém masteru není a je otázka, jestli na něm bude fungovat), který má řešit většinu problémů hlášených hráči. Například poruchy grafiky, její trhání, zamrzání, padání, chybějící části nebo další věci, jako prodlevy při pohybu v menu. Tento update také odstraní podporu DirectX 10.1, protože jeho implementace prý musí být kompletně předělána - více o hře v naší recenzi (8+/10).

zdroj: PR, vlastní, WP

jd

Nejnovější články