Češi z Dogfight Boss jsou na Kickstarteru s lepenkovým kokpitem
zdroj: tisková zpráva

Češi z Dogfight Boss jsou na Kickstarteru s lepenkovým kokpitem

2. 9. 2014 16:31 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Projekt, který asi osloví všechny milovníky virtuálního létání. Tedy nejen milovníky, zároveň také skalní nadšence, kteří chtějí mít co největší ponoření se do hry a to pokud možno v rámci reálného kokpitu. Jenže, jak vám ve svém projektu na Kickstarteru vysvětlí Lukáš Homola, herní kokpit není nic laciného. Proto se rozhodl vyrobit si jej z lepenky a vida, výsledek předčil očekávání.

Nyní se tedy v rámci firmy Dogfight Boss snaží uspět se svým kickstarterovým projektem na výrobu lepenkových kokpitů, které jsou laciné na výrobu a přitom nabízí poměrně reálný pocit z přítomnosti v kokpitu. Trik tkví i v tom, že je zde prostor na váš display, který můžete umístit kam chcete, stejně jako ovládací prvky jako je joystik. Právě v tom tkví kouzlo lepenky – prostě si vyrobíte prostor na techniku tam, kde osobně potřebujete.

Do panelu ovládací desky jde dostat až 22 palců velký monitor, který může představovat externí prvky, jako jsou třeba budíky. Samotná konstrukce umožňuje snadnou konstrukci a hlavně zpětné rozložení, když se zrovna stěhujete a nebo stěhujete samotný kokpit. Systém navíc umožňuje kokpit plně přizpůsobit vlastním potřebám, protože si můžete zvolit vlastní nástřik, který pak předáte s materiály nejbližší firmě, která umí pracovat s daným materiálem. Pravé kouzlo ale podle mne tkví v tom, že se nemusíte případně zaobírat s tím, aby vám kokpit někdo vyrobil a prostě si jej koupíte.

Důvod, proč jde Dogfight Boss na Kickstarter je prostý. Na odladění prototypů a hlavně vývoj dalších možných kokpitů pro jiné letouny, formule, vesmírné stíhačky a nebo i vlaky je potřeba další práce a Dogfight Boss by chtěl produkovat široké spektrum podobných kokpitů. Je jasné, že tohle je záležitost pro nadšené fajnšmekry, protože tenhle kokpit měří 1,6 x 1,6 metru v ploše a metr na výšku. Ale když se mohla uchytit sedadla pro závodníky, proč by se nemohl uchytit lepenkový kokpit?

Pokud se povede vybrat oněch potřebných 15 tisíc liber, v půlce listopadu by Dogfight Boss začal rozesílat elektronické plánky jako odměnu pro backery, v prosinci začne výroba a distribuce hotových kokpitů začne v únoru či březnu příštího roku. Jde prostě o zajímavý projekt, který může mít smysl a snaží se vyplnit mezeru na trhu. Pokud letecké simulátory patří mezi vaše koníčky a nebo plánujete mít své exkurze do virtuálních světů s Oculus Rift co nejplastičtější (protože zde můžete využít monitor, projektor i Oculus Rift, kokpit jde modifikovat), možná budete chtít na projekt přispět.

Nejnovější články