Červnový update Xbox One přináší spoustu vylepšení a Dark Souls zdarma v rámci Games with Gold
zdroj: tisková zpráva

Červnový update Xbox One přináší spoustu vylepšení a Dark Souls zdarma v rámci Games with Gold

4. 6. 2014 16:10 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Zatímco PlayStation 4 už má svůj přelomový update, který zrušil množství omezení, za sebou, Xbox One se dočkal až nyní. Nový update kupříkladu umožňuje využití dvou externích úložišť a ruší nutnost mít placený Gold účet pro stažení a využití aplikací typu Twitch, HULU či HBO GO. Program her zdarma k placenému předplatnému Xbox Live (Games with Gold) už navíc funguje i na Xbox One.

Jednou z nejčastějších žádostí uživatelů Xbox One bylo zpřístupnění externích úložišť. Nyní tak můžete k Xbox One připojit klidně i dva externí disky najednou, ale s podmínkou, že mají velikost alespoň 256 GB a podporují USB 3.0.

Šikovné je, že na externím úložišti můžete přenášet mezi dvěma a více konzolemi celé hry. Pokud třeba jedete na chatu, kde máte další Xbox, není nutné s sebou vláčet domácí konzoli nebo na místě stahovat desítky GB dat. Jen připojíte disk, skrz Xbox Live potvrdíte, že dané hry vlastníte, a hotovo.

Pro snazší orientaci v seznamu přátel nyní půjde využít identifikaci skrze reálná jména. To když už ztratíte přehled o tom, kdo z vašich přátel si říká MeGah8XX0r, a kdo je Truhleek. Daný člověk samozřejmě musí mít v systému jméno nastavené a navíc musí mít povolené sdílení s přáteli. Jiní hráči totiž jméno ve hře neuvidí.

Nemá moc smysl zdůrazňovat význam zpřístupnění aplikací pro majitele neplacených (silver) účtů. Jde o vstřícný (a logický) krok směrem k těm, kdo Xbox One využívají primárně jako multimediální středisko, o což ostatně Microsoft celou dobu usiluje.

zdroj: Archiv

Hry zdarma potěší každého, takže program Games with Gold, který už běží na X360, s radostí přivítají i majitelé Xbox One.

V červnu Games with Gold nabídne skákačku Max: The Curse of Brotherhood a akční Halo: Spartan Assault. Na rozjezd to není špatné, ale jako u X360 a PS Plus platí, že lepší kousky můžeme čekat až později.

Právě X360 verze Games with Gold v tomto měsíci nabízí pecku Dark Souls, příjemnou bojovku Super Street Fighter IV: Arcade Edition a mlátičku Charlie Murder.

Nejnovější články