Call of Duty se zřejmě vrátí ke svým kořenům do 2. světové války
zdroj: tisková zpráva

Call of Duty se zřejmě vrátí ke svým kořenům do 2. světové války

29. 3. 2017 13:24 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Dalo by se říct, že informace o tom, že se Call of Duty letos podívá do druhé světové války pochází primárně od youtubového kanálu The Family Video Games, ale popravdě řečeno, přesun zpět do minulosti čekalo hodně lidí. V první řadě, pozvolný přechod z moderní války do futuristické začal být pro sérii unavující, což se projevilo i u prodejů posledního dílu Infinite Warfare. Takže když se na The Family Video Gamers objevil plakát s nápisem Call of Duty WWII s obrázkem amerických vojáků u protitankového zátarasu (zřejmě vylodění v Normandii), málokoho to asi šokovalo.

V první řadě je zde příklad jménem Battlefield 1, který ukázal, že jde úspěšně odprezentovat i takový oříšek, jakým je první světová válka a hráči prostě chtějí něco nového. Nicméně, ať jsme féroví, za směřováním Call of Duty zpátky na krví zbrocené pláže určitě není jen konkurenční značka. Už v listopadu se nechal Michael Condrey ze Sledgehammer Games slyšet, že by se rád vrátil k druhé světové válce a zasazení a stylu Bratrstva neohrožených.

Po návratu k tomuto konfliktu ostatně stále častěji volali fanoušci a především v únoru ujistil Activision ústy Erica Hirshberga akcionáře, že po zklamání z prodejů Infinite Warfare se série vrátí ke kořenům. A kdo je letos na řadě v rámci rotace studií na tom, aby přišel s novým CoD? Sledgehammer Games. Pokud to budou oni, kdo hru vyvíjí, znamená to, že Condrey už naznačoval jisté a hra nereaguje na Battlefield 1 a jeho úspěch – ve vývoji je totiž už dva roky.

CoDww2 zdroj: tisková zpráva

Samozřejmě, je třeba říct, že celé může být podvrh a krutý žert, ale většina stop prostě vede k tomu, že se Call of Duty k druhé světové válce vrátí. V první řadě je třeba říct, že únava moderní a futuristickou válkou je vleklejší a netýká se jen Infinite Warfare. Nicméně, reakce vydavatelů nejsou a nemohou být meziroční, vývoj hry trvá a bylo by jen logické, kdyby po vydání Advanced Warfare v roce 2014 skočili Sledgehammer Games rovnou na WW2 restart.

A z hráčského hlediska, za mě osobně, jde o příjemnou věc. Jakkoliv si pamatuji zahlcení z éry, kdy už bylo té druhé světové moc, za necelých deset let si člověk odpočine a já se rád podívám a zahraju si klasický CoD blockbuster v kulisách druhé světové. Uvidíme, zda hra bude blíž Bratrstvu neohrožených, Fury a nebo rovnou Hanebných panchartů, ale za změnu prostředí a doby rozhodně dávám palec nahoru.

Nejnovější články