Call of Duty Elite roste, službu platí už přes 2 miliony hráčů
zdroj: tisková zpráva

Call of Duty Elite roste, službu platí už přes 2 miliony hráčů

3. 8. 2012 11:45 | Téma | autor: Adam Homola |

Neustále rostoucí prodeje Call of Duty reflektuje také neustále rostoucí služba Call of Duty Elite. Pro někoho zpočátku kontroverzní věc, která se ukázala být nakonec jen docela normální a příjemnou službou navíc, se těší úspěchu a pomalu, ale jistě roste. Call of Duty Elite využívá už přes 12 milionů hráčů. Z nich si za službu platí přes 2,3 milionu hráčů. To jsou čísla k červenci letošního roku. V dubnu to bylo 10 milionů zaregistrovaných a 2 miliony platících a v lednu tohoto roku 7 milionů zaregistrovaných a 1,5 milionu platících.

Elite tak zatím pořád roste. Sice docela pomalu a druhý World of WarCraft, co do počtu předplatitelů, z toho Activision neudělá, ani kdyby se stavěl na hlavu, ale roste. Což je to hlavní. 50 dolarů ročně jen tak na zemi nenajdete, a když vám je dává čím dál tím víc lidí, tak proč v tom nepokračovat, že? Čísla předplatitelů vyšla z aktuálního konferenčního hovoru a zprávy pro investory Activisionu, kde se mimo jiné oznámilo, že Call of Duty: Black Ops 2 má zatím větší předobjednávky, než loňské Modern Warfare 3. Kam až tenhle kolos poroste, když je každý díl prodávanější, než ten předchozí?

Activision v konferenčním hovoru také zdůraznila, že si brousí zoubky na obří čínský trh se svým titulem Call of Duty Online, a že na novém univerzu od Bungie se pořád pracuje. Nic víc. Skylanders jsou samozřejmě pořád velká věc, chystají se nové figurky, nové portály a samostatná hra Skylanders Giants.

Ze Skylanders se tak stala pro Activision nesmírně důležitá značka a jeden ze základních pilířů - dříve jím byl Tony Hawk, pak Guitar Hero, teď to jsou hračky pro děti ve videohře. Což by mohlo mít teoreticky ještě větší potenciál, než skateboarding nebo hraní na kytaru. Děti jsou sbíráním hraček posedlé - třeba Pokémoni frčí pořád.

Kolem a kolem, Activision Blizzard se v druhém kvartále letošního roku dařilo víc, než firma sama očekávala, investoři chrochtají blahem a vyhlídky na zbytek roku, především na jeho poslední kvartál, jsou slibné.

Nejnovější články