Boti v Enemy Territory: Quake Wars
zdroj: tisková zpráva

Boti v Enemy Territory: Quake Wars

6. 7. 2007 14:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

O online týmové akci Enemy Territory: Quake Wars, která se za přispění různých vývojářských týmů vedle PC chystá také na konzole PS3 a Xbox 360, už bylo napsáno mnohé.

Takže přejdu rychle k věci. Pokud si budete chtít zdejší střílení užít i v případě, že nebudete zcela kompletní, bude možné doplnit početní stavy o boty! To je více než příjemné, stejně jako skutečnost, že si s těmito uměle vytvořenými figurkami na bojišti budete moci také kvalitně zatrénovat, než posléze vyrazíte se svými lidmi proti opravdovým, živým protivníkům.

Tvůrci se totiž hodně snaží, aby zde boti představovali respektované soupeře, schopné provádět všechny akce, které zvládne samotný hráč. Včetně řízení některého z pestré nabídky dopravních bojových prostředků; to když jeden bot jede s tankem jako řidič a druhý se ujme střelecké věže. Míra jejich zapálení pro věc má jít přednastavit, pročež se dočkáte botů s přesnější střelbou, botů s lepším taktickým uvažováním a nebo botů, co mohou sami plnit požadované úkoly, namísto pouhé asistence vedle vaší maličkosti. Uvedené přitom půjde nadefinovat i v průběhu rozehrané partie…

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pro komunikaci s těmito entitami je připraveno speciální kontextové chat menu. Můžete tak své spolubojovníky požádat o pomoc (munici, uzdravení, opravení poškozeného vozidla, apod.) a boti se podle dané situace posléze zachovají. Dokonce mohou měnit své zaměření (povolání), dle potřeb mise, nemluvě o zbraních. Navrch tu padla interesantní zmínka, že se dokáží přizpůsobit vašemu stylu hraní a zlepšovat svůj vlastní herní projev. A až si uvědomí sebe sama… ne, to už je z jiné hry. Pokud si např. oblíbíte určité místo na mapě, odkud budete podporovat svůj tým, resp. ostřelovat pozice nepřátel, můžete se záhy nadít bota, který si na vás se sniperkou zkušeně počíhá.

V téhle souvislosti není jistě bez zajímavosti myšlenka na jakousi profi ligu botů, kde byste si postavili vlastní, unikátní tým botů, a poslali je proti stejnému soupeři. Zkrátka takový souboj terminátorů. A jsme zase u toho :) Každopádně mod scéna zcela jistě přijde s nějakým oživením základního herního scénáře. Oživení se přitom týká i chování botů v tom smyslu, že oni sami dokáží říci, kde je tlačí, ehm, bota. Jako - potřebuji munici, pane! Nebo zahlásí příchod potíží, což může být několik tanků objevivších se v obraze. Ovšem kdy se hra přesně objeví na trhu se od nich nedozvíte, patrně z důvodu, že to nechtějí prozradit ani samotní tvůrci.
zdroj: IGN

mart

Nejnovější články