Autoři Call of Duty 3 neumějí počítat?
zdroj: tisková zpráva

Autoři Call of Duty 3 neumějí počítat?

15. 11. 2006 12:12 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Majitelé konzole Xbox 360 už si zvykli na to, že všechny hry jsou jim servírovány v HD rozlišení a sladce plynulých 60 fps.

Poslední dobou se sice objevilo pár mizerně optimalizovaných titulů (např. Saints Row občas spadne i pod 30 fps), ale nikdo se zatím nepokusil pustit žilou rozlišení, částečně i proto, že 720p je zaběhnutý videostandard a jakákoliv odchylka by se dala snadno poznat.

Activision to ale přesto "zkusili" a zběžné oťuknutí parametrů prozradilo, že Call of Duty 3 ve skutečnosti běží v rozlišení 1040x620 a stejně oříznutý je i Tony Hawk Project 8. Obě hry své hráče připravují zhruba o 30% pixelů, zřejmě výměnou za plynulejší chod (byť ani tak to není u CoD 3 bez potíží, viz recenze). Xbox360 ale rozhodně zvládne i náročnější hry (Gears of War) a zdaleka ještě neběží na plný výkon, takže pokud je to záměr (Activision slíbil německému webu, který vše objevil jako první, že celou záležitost prošetří), zjevně si programátoři ušetřili spoustu práce. Lidským okem se podobné rozdíly nedají postřehnout, pokud nemáte přímé porovnání se 720p zdrojem, ale proč bychom měli platit za nálepku "HD" na obale, když pak hra svým slibům nedostojí? P.S. nepřehlédněte včerejší SMSku o Call of Duty 4.

zdroj: Joystiq

lavicak

Nejnovější články