Arma 3 soutěž Make Arma Not War o půl milionu euro zná své vítěze
zdroj: tisková zpráva

Arma 3 soutěž Make Arma Not War o půl milionu euro zná své vítěze

27. 3. 2015 13:30 | Téma | autor: Adam Homola |

Sympatická soutěž Make Arma Not War, ve které mohli šikovní členové komunity kolem Arma 3 tvořit různé modifikace, je po nedávném vyhlášení finalistů u konce. Soutěžilo se dohromady o 500 000 euro, které studio Bohemia Interactive rozdělilo mezi 11 vítězů (jednotlivci i týmy) v kategoriích: nejlepší singleplayer mod, multiplayer mod, addon a úplná modifikace.

Nejlepším singleplayer modem se stal RESIST, který má na svědomí Kydoimos, a domů si tak odnese 50 000 euro. Na druhém místě je Pilgrimage od Rydygier (30 000 euro) a na třetím skončil Deliverance od Sarge Studio (20 000 euro). V multiplayeru je o jednoho vítěze víc, přesněji řečeno jsou dvě třetí místa. Ale na prvním je příznačně pojmenovaný King of the Hill od Sa-Matra (50 000 euro), na druhém je Battle Royale: Ghost Hotel od PLAYERUNKNOWN (30 000 euro). Třetí místo si mezi sebou dělí Get Wrecked od Sli a Twilight Onslaught od Dorian23Grey, přičemž oba si mezi sebou rozdělí 20 000 euro na půl.

Dvě třetí místa jsou v kategorii multiplayer modu z důvodu, že porota přidělila oběma kouskům stejný počet bodů. Kategorii nejlepší addon vyhrál Task For Arrowhead Radio od Nkey (50 000 eur), následován Bornholmem od Egil Sandfeld (30 000 euro) a F/A-18X Black Wasp od Saul (20 000 euro).

zdroj: YouTube.com

Největší finanční pecka ale čekala na vítěze kategorie úplná modifikace. Tam je vítěz jen jeden a tím je RHS: Escalation, který mají na svědomí Red Hammer Studios. Vývojáři si za své vítězství odnesli krásných 200 000 euro. Došlo též na speciální ocenění v rámci Červeného kříže, který dal svoji cenu Health Care in Danger Special Award modu Pilot Civilian Air Rescue On Missions, který udělal RobJ2210. Jeho cenou nejsou peníze, ale týdenní výlet na zahraniční misi Červeného kříže.

"Za všechny z Bohemia Interactive bych chtěl vítězům pogratulovat a poděkovat všem zúčastněným, podporovatelům i porotcům za jejich nadšení a tvrdou práci. Vidět tolik různorodého, kreativního a vysoce kvalitního obsahu, včetně jeho nadšeného přijetí komunitou, je pro nás, coby tvůrce Army, velice inspirativní. Tato soutěž je prvním důležitým krokem směrem k propagaci a odměňování tvůrců obsahu, a my se těšíme, až budeme tento náš závazek do budoucna rozšiřovat," řekl v tiskové zprávě šéf studia Marek Španěl.

Vývojáři v tiskové zprávě také prozradili, že mají v plánu vylepšit integraci Steam Workshop v rámci Arma 3 v podobě podpory kompletních modifikací, konverzí hry a obecně větších souborů. Zvažují také implementaci Steam Workshop obchodu do hry, aby mohli fanoušci svá díla prodávat ostatním hráčům. Na všechny vítěze i na pravidla soutěže se můžete podívat na oficiálním webu soutěže.

Nejnovější články