Alternativní historie v Hearts of Iron IV vrazí japonskou dýku do zad Sovětů
zdroj: tisková zpráva

Alternativní historie v Hearts of Iron IV vrazí japonskou dýku do zad Sovětů

18. 5. 2016 10:38 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Strategická divize Paradoxu se nezadržitelně valí vpřed a jen tak něco ji nezastaví. Po vydání sci-fi Stellaris se chystá na hráče udeřit plnou silou své reputace Hearts of Iron IV s tradičně neodolatelnou výzvou k přepsání dějin. Hra vychází 6. června a k nově spuštěným předobjednávkám vás zve stylový trailer, který si hraje s myšlenkou „co by bylo, kdyby...“ Kdyby Sovětský svaz vyhrál válku na západě, ale Japonsko podniklo tvrdou invazi do týlu oslabeného ruského medvěda?

Trailer drnčí ruským přízvukem a ukazuje alternativu, v níž Němci dobyli Velkou Británii, Sověti je odrazili u Stalingradu a Američané se zjevně někde zapomněli. Japonsko obsadilo velkou část Číny a vrhlo divize do útoku proti východu Sovětského svazu, zjevně s větším efektem, než během reálných pohraničních konfliktů u Mandžuska.

Hearts of Iron IV vyjde v trojici různých edic a ty, společně s předobjednávkovými bonusy, jasně naznačují, že Paradox hodlá vést i zde svou dlouhotrvající podporu skrze velká i malá DLC, podobně jako u Crusader Kings II či Europa Universalis IV. Což je potěšující, ale po pár letech rozhodně ne levné. Na druhou stranu, není mnoho her, které se udržují pořád stejně zábavné a svěží i po několika letech jako výše zmíněné tituly.

zdroj: Archiv

Ke každé edici dostanete za předobjednávku German Marchorder Music Pack, který bude hrát v kampaních za státy Osy, Allied Radio Music Pack pro Spojence a gamebook, v němž se ocitnete v roli britského pilota RAF v Bitvě o Británii. Edice Cadet vás vyjde na 40 eur a v jejím rámci dostanete navíc jen avatar na fóra Paradoxu a Wallpaper. Edice Colonel stojí 50 euro, ale už v ní najdete mnohem více bonusů: Heavy Cruiser Pack (Exeter, Prinz Eugen, Mogami a další), Soviet Tank Pack, US Tank Pack, British Tank Pack a French Tank Pack. Plus stejné bonusy jako u Cadeta.

Nejnapěchovanější edice je Field Marshal. Za 90 euro dostanete vše výše zmíněné, k tomu German Tank Pack, artbook a především první dvě velká Expansion DLC, která k Hearts of Iron IV vyjdou. Autoři zatím neřekli jaké datadisky to budou, otázkou je, zda to už ví oni sami. Plus, každý, kdo si koupí jakoukoliv edici hry dostane „národní“ DLC Poland: United and Ready, které obsahuje unikátní strom národního vývoje Polska, několik modelů vozidel a polské obličeje pro generály. Je ale třeba říci, že toto DLC dostanou všichni, kdo si hru koupí, takže to vlastně nějaký bonus není, ale jde o součást hry pro všechny.

Nejnovější články