SPINTIRES: Off-road Truck Simulator

SPINTIRES: Off-road Truck Simulator

Články

Spintires vás vezmou do černobylské zóny v novém rozšíření

Dávný spor tvůrce hry Spintires se studiem, které hru dokončilo, je ten tam. Jeho vlivem dnes existují dvě větve jedné hry – původní Spintires, které po velmi dlouhé době ožily a dostanou už třetí datadisk, a MudRunner, který už se moc nerozšiřuje, protože je ve vývoji regulérní dvojka. Třetí DLC pro Spintires je možná vůbec nejzajímavější. Vezme vás totiž na radioaktivní Ukrajinu.

Simulátor ježdění v bahně Spintires se vrací v remasterované verzi s novým obsahem

Původní Spintires byl simulátor těžké techniky s mnoha problémy. A nešlo jen o ty herní, kde Lukáše Grygara v recenzi pořádně potrápila kamera, nelogické zakrytí mapy a absence čehokoliv zábavného mimo jízdní model a fyziku. Hra se potýkala i s vnitřními spory mezi jejím tvůrcem a vývojářským studiem Oovee a ano, byly v tom peníze. Přesto si hra vedla poměrně dobře, dokázala prodat přes milion kusů a podle Lukáše jde o Dark Souls terénní simulace. A to jako důvody pro vydání omlazené verze s podtitulem MudRunner stačí.

Update přidává do Spintires nové vozy, brzy vyjdou i modovací nástroje

Kdo chce sepsat stručnou historii událostí okolo simulace boje náklaďáků s bahnem Spintires, poškrábe se nutně na zátylku a ze všeho nejdříve se sám sebe zeptá „kde sakra začít?“ Z projektu, který tvůrce Pavel Zagrebelny cílil na ohraničenou hardcore komunitu, se stal nečekaný hit, a doprovodným projevem překvapivé popularity byl tlak ze strany široké skupiny hráčů. Tlak ale nesměřoval jenom na Zagrebelnyje, ale i na vydavatelskou společnost Oovee. Výsledkem byla medializovaná roztržka mezi tvůrcem a vydavatelem, ve které padaly obvinění z nevyplácení peněz i z šíření lží a pomluv, ale nakonec se vše podařilo vyřešit. A výsledkem dohody je i pár dní starý update, který nabízí nový obsah, ale též opravu řady bugů.

Spintires čeká po urovnání sporů světlá budoucnost

Tvůrci Spintires se v posledním updatu na Steamu snaží uklidnit rozhořčenou hráčskou základnu - ta si již dříve mohla povšimnout potíží mezi vydavatelem hry a jejím hlavním programátorem. Pavel Zagrebelnyj dříve veřejně nařkl Oovee z toho, že mu neplatí a ani neplánuje další vývoj hry nijak podporovat. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a studio Oovee odpovědělo, že Zagrebelnyj prostě lže. Dlouhou dobu to vypadalo, že se Spintires nedočká žádné další podpory a hra, byť v plné verzi, zůstane v této podobě napořád. Poslední update na Steamu však slibuje pravý opak - zářnou budoucnost a čilou komunikaci s komunitou.

Bleskovky

  • 25. 11. 2020 - Původní Spintires se vydají do Číny v dosud největším rozšíření

DLC

Spintires: China Adventure
Spintires: China Adventure
Simulace
PC
15. prosinec 2020
Spintires: SHERP Ural Challenge DLC
Spintires: SHERP Ural Challenge DLC
Simulace
PC
31. červenec 2020
Spintires: Chernobyl
5/10
Spintires: Chernobyl
Simulace
PC
13. prosinec 2019
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
25. srpna 2014
Recenze