UFO Online chce být MMO verze X-Com a Incubation v prohlížeči
zdroj: tisková zpráva

UFO Online chce být MMO verze X-Com a Incubation v prohlížeči

11. 3. 2011 13:40 | Dojmy z hraní | autor: Petr Poláček |

Zatímco Take Two o reinkarnaci značky X-Com / UFO už skoro rok mlčí a proslýchá se, že původní koncept prošel řadou změn, německá firma Gamigo nelení a představuje svoji verzi X-Com hry – online strategii hratelnou zdarma v browseru. Hra nazvaná UFO Online: Fight for Earth běží na stále populárnější enginu Unity a dle čerstvé tiskové zprávy hodlá budoucím hráčům nabídnout prakticky všechny prvky, pro které dodnes tak milují původní X-Com / UFO, navíc se zapojením ostatních živých hráčů.

Z prvních informací a obrázků (video je filmeček bez ukázek ze hry, nadjete po rozkliku) připomíná UFO Online i kultovní taktickou strategii Incubation: Time Is Running Out od BlueByte, která byla ve své době považována za pravého nástupce X-Com her, na rozdíl od X-Com Apocalypse. A ona ta podobnost není úplně náhodná, protože se na vývoji UFO Online podílí několik lidí z původního týmu, který stvořil právě Incubation, což zní nadějně.

Základem hry budou taktické bitvy proti ostatním hráčům ale i AI, v nichž se projeví jednak vaše strategické myšlení, ale i vylepšovatelné zbraně, předměty a správně sestavený tým žoldáků různých povolání a speciálních schopností. Chybět nebude strategie na globální úrovni a budování základen, výzkum a trénink vojáků.

Uzavřený betatest hry proběhne v průběhu druhého kvartálu tohoto roku, spuštění by se mohlo stihnout ještě na podzim. Podrobnosti najdete na homepage hry.

zdroj: Archiv

Nejnovější články