TEST - X Motor Racing
zdroj: tisková zpráva

TEST - X Motor Racing

15. 3. 2007 10:10 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

Vývojáři z malého studia Exotypos se zřejmě domnívají, že na trhu je málo závodních her, takže se rozhodli přispět svou troškou do mlýna.

Po spuštění betaverze dema X Motor Racing si můžete v nastavení závodu vybrat jeden z několika fyzikálních modelů auta. Jak ale po chvíli testování každého z nich zjistíte, je to poměrně k ničemu, protože ani jedno z nich se nedá rozumně ovládat. Auto je totiž líné brzdit a hra se asi předtím nejmenovala No Brakes náhodou :) Pokud tedy chcete dobrzdit do zatáčky, abyste z ní nevyletěli, musíte začít hodně brzy, tak jako v realistických simulacích, narozdíl od nichž se však vozidlo dostane velice rychle do vysoké rychlosti. Nízký rozpočet nebo spíš neschopnost autorů dokládá grafika, která jako by přicestovala časem z roku 1996. I na nejvyšší detaily je prostředí rozmazané a málo detailní. Sice se silnice a okolí pěkně lesknou, ale to je tak vše.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Trať by nebyla k zahození, pokud by se na ní dalo alespoň trochu rozumně jezdit. Okruh nabízí několik alternativních cest, což je příjemné zpestření, ale pochybuji, že u hry vydržíte dostatečně dlouho na to, abyste je všechny pořádně vyzkoušeli. Mezi další zápory se řadí kamera, která reaguje opravdu podivně a je až moc často v pohybu. To způsobuje špatnou orientaci na trati a pokud z ní vyjedete ven, kamera začne šílet a točí se okolo auta jako zběsilá. Pro slabší povahy doporučuji mít kýbl po ruce. Zvuky občas reagují pozdě, jindy se pro jistotu odmlčí úplně. Pokud by se jednalo o freewarový projekt od nezávislých tvůrců šířený zdarma, dalo by se to ještě nějak pochopit, ale X Motor Racing má být standardní komerční hrou prodávanou za peníze a tak není důvod ji nějak šetřit. A byť se zatím jedná jen o betu, není mnoho šancí, že by se situace měla nějak drasticky změnit. Demo rychle mizí z mého disku a jdu si spravit chuť k Test Drive Unlimited...
zdroj: vlastní

petrcap

Nejnovější články