TEST - Clive Barkers Jericho
zdroj: tisková zpráva

TEST - Clive Barkers Jericho

1. 10. 2007 14:14 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

S tříčlenným týmem jsme vstoupili do potemnělých a zatuchlých podzemních kobek, kde nestvůry poklepávají na rameno zaťatými pařáty.

Pokud jste si minulý týden stáhli pro PC/PS3/X360 existující demo hororové FPS Clive Barker's Jericho, jistě jste stejně jako my pochopili, že ve hře budete velet až sedmičce členů speciální vojenské jednotky. V demoverzi jsou ale přístupné jen tři postavy. Každý voják disponuje určitou specializací a tak správný postup tkví v dobré volbě dané postavy, protože mezi všemi nasazenými se můžete kdykoli libovolně přepínat. Jeden je kupříkladu medik, druhý odstřelovač, jiný poskytuje palebnou podporu skrze těžké zbraně a nemá zde chybět dokonce ani kaplan.

A jeho služeb je opravdu potřeba, protože nepřátelstvo se ponejvíce rekrutuje z nadpřirozených a ohavných stvoření, která zamořila svět. Naštěstí dobromyslní hrdinové neváhají použít nejen svých účinných střelných a sečných zbraní, ale také nadpřirozených schopností, přičemž tyto abilitky má opět každá postavička unikátní. Vojanda jménem Black kupř. dokáže ručně navádět kulky a používat telekinetickou rázovou vlnu. Oproti tomu drsňák Belgado rozdělává oheň přímo ze své ruky a sebepoškozující diva s přezdívkou Church se zase ráda řeže do rukou a ze své krve vytváří nebezpečné plamenné kruhy.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ovládání je dostatečně intuitivní a tak si tyto schopnosti poměrně lehce zapamatujete, ovšem jak to bude se všemi postavami, zatím ví jen bůh. Ostatně podrobné představení všech zainteresovaných včetně zápletky samé spolehlivě obstarává dosti dlouhé úvodní video. Takže já jen doplním, že v demu si zastřílíte z pistolí, odstřelovačky, kulometu a granátometu, přičemž zde naleznete kupodivu také chladný meč. Jediná mise z dema dává nahlédnout vesměs do notně potemnělých a zatuchlých podzemních kobek, přičemž v součinnosti s neustálou temnotou toho tak na obrazovce moc nevidíte. Tedy mimo nestvůry poklepávajíce vám přátelsky na rameno svými zaťatými pařáty, protože jejich zjevení je dosti často bleskovou záležitostí.

Proto jistě oceníte jednak baterku a také velice omezené řízení vašich kolegů skrze několik málo drobných příkazů, jako je stop a nebo rozkaz k postupu. Problematické jsou ale občasné tlačítkové sekvence, kdy musíte ve správný a velmi krátký okamžik stisknout ta správná tlačítka, jinak se nedostanete vůbec dále. Stejně tak nepotěší kromě ryze standardní grafiky ani vskutku neinteraktivní prostředí, i když kobky ani v reálu asi moc možností nenabízejí. Zničíte tak pouze dřevěné sudy, nic ostatního již nikoli. To dosti zamrzí např. u povalujících se kosterních pozůstatků, které se po zásahu z velkorážního kulometu ani nehnou. Škoda tedy, že nám není dovoleno nahlédnout i do dalších lokací, protože takto z dema nelze nic moc dopředu usuzovat. Nicméně o hutnou atmosféru hororu bych se do plné hry (konec října) určitě nebál.
zdroj: vlastní

michal_jonas

Nejnovější články