Žijící New York v podání Grand Theft Auto IV
zdroj: tisková zpráva

Žijící New York v podání Grand Theft Auto IV

26. 5. 2007 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Představení internetovým médiím přineslo nové obrázky a pár doplňujících informací o hratelnosti.

Rockstar pozval na předváděčku další magazíny, ale s tím neukazováním dalších věcí, jak jsme psali minule, to myslel opravdu vážně a tak jsme se toho už moc nového nedozvěděli. Nicméně příští měsíc by měly být akce další, demonstrující dosud neviděné herní prvky (nikdo ještě třeba neviděl ani kapku krve nebo bouračku), takže v červnu se snad zase dozvíme něco většího. Ještě než se dostaneme k faktům vás však pozveme do naší galerie, kde najdete tucet nových in-game screenshotů. Ty jste prozatím mohli vidět jen jako scany z časopisů a všem, kteří euforicky opěvují grafiku, zřejmě zavřou ústa. GTA IV (dle jednoho z editorů IGN prý „první opravdové pokračování GTA III") nevypadá špatně, San Andreas se s ním nemůže rovnat, ale už jen kvůli své rozloze a rozsahu nemůže být tak detailní, krásné jako třeba "tunelové" Gears of War.

Takže, co dalšího víme? Z Brazilského Oficiálního Xbox magazínu (thx GTA4.cz) vyplývá třeba to, že v mobilu najdete též pro Rockstar typicky detailní statistiky, že s velkou pravděpodobností budete moci plavat a že ruch v ulicích bude přímo úměrný denní době. Nepůjde jen o další realistický prvek na oko typu „známí se po setkání na ulici dají do řeči“, ale opravdu by mohl hratelnost ovlivnit. Přeci jen, prchání s policií v zádech bude mnohem jednodušší po prázdné magistrále ve tři v noci než v ranním štrůdlu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Další fakta přinesla fansite GTAPlanet, která po vyzobání drobků ze zahraničních konzolových časopisů tvrdí, že ve hře kromě autobusové a vlakové sítě najdete i komplexní zpracování metra. Prima je i to, že zatčení teď prý bude mít mnohem větší dopad na celou hru. Nikoliv jako minule, kde vám jen sebrali zbraně, pár drobných a byli jste na svobodě. Důvodem je prý bohatá kriminální minulost hlavního hrdiny, avšak co přesně to znamená zatím vývojáři drží pod pokličkou.

Znovu opakovat, že svět působí naprosto přirozeně a živě, že do něj Niko perfektně zapadá, a že je to vůbec první GTA, kde opravdu máte pocit jak jste částí „toho všeho“... je možná už zbytečné, ale něco na tom opravdu bude a třeba celé preview na serveru 1UP se de facto točilo jenom o tom. Demonstrovaná čtvrť – Brooklynem inspirovaný Broker – byla prý prostě úžasná a kupříkladu každý baráček byl jedinečný. Každopádně celkem zajímavé bylo ukončení prezentace, kde se zmiňovalo svým způsobem zakončení hry mající i něco společného s ruskou mafií, která se ve hře časem objeví – Niko prý ve skutečnosti nikdy nebude žádný velký boháč a nikdy z něj nebude boss města. „Kdyby měl majetek v hodnotě deseti miliard, bylo by celkem nerealistické, kdyby pak stále přijímal mise za sto padesát babek“ řekl jeden z vývojářů. Jinými slovy, bylo by nerealistické udělat to stejně jako v minulých dílech.
zdroj: GS, IGN, 1UP, GTAPlanet, GTA4.cz

moolker

Nejnovější články