Zaostřeno na střílečku Warmonger
zdroj: tisková zpráva

Zaostřeno na střílečku Warmonger

24. 2. 2007 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Tvůrci MMORPG Auto Assault mají našlápnuto na další MMO projekt, ale nejdřív se těšte na tuto next-gen first-person střílečku.

Vývojářské studio NetDevil, které má na svém kontě MMORPG Auto Assault, nyní pracuje na titulu z trochu jiného soudku - na next-gen first-person střílečce s názvem Warmonger. Ta vás přenese nějaký kus do budoucnosti, přičemž ztvárníte roli žoldáka plně zaangažovaného do korporačních válek uvnitř amerických měst. Pokud byste měli dojem, že se tvůrci od svého zaměření odchýlili až příliš, mýlili byste se. Warmonger totiž představuje pouze první krok k dalšímu projektu žánru masivně multiplayerového. Jak vyplynulo z rozhovoru se zástupcem NetDevil na stránkách magazínu Faringsquad, o hře Warmonger začali vývojáři uvažovat hned po dokončení Auto Assault, a to z důvodu, že když už v této MMO věnovali tolik pozornosti fyzice a technologii Havoku, chtělo by to jít v této oblasti ještě dál. Kromě toho toužili vyzkoušet Unreal Engine 3. Nato začala fáze návrhu a padlo rozhodnutí. že důraz bude tentokrát kladen na destrukci.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Herní prostředí mají představovat silně členitá města. Budou tu mapy interiérové (např. v metru), stejně jako exteriérové. Jak už bylo naznačeno, vše v nich bude podléhat destrukci, a to ve větším měřítku, než je obvyklé. Přitom vyrobit něco takového prý není vůbec jednoduché. Zvlášť když je tu snaha dostat destrukci do hry tak, jako by šlo o další herní postavu. Hráči budou muset dávat hodně dobrý pozor na to, za čím se schovávají. Dojmy prvních testerů hry jsou prý takové, že se vůbec necítí bezpečně. Nikdy nevíte, co vám kde spadne na hlavu, ale stejně dobře můžete tuto vlastnost ve hře využít ke svému prospěchu. Pokud jde o zbraně, najdete mezi nimi např. raketomet, pušku, pistoli, ale třeba i chaingun a různé chladné zbraně. Stejným arzenálem budou vybaveni také vaši nepřátelé, což budou jiní žoldáci.

Jak už bylo řečeno, Warmonger je postavena na UE3. Důvodů, proč tomu tak je, je více, ale tím hlavním zůstává, že NetDevil plánují tuto technologii uplatnit i v dalších projektech a potřebovali zkrátka zkušenosti. Dalším je skutečnost, že je zde úzká spolupráce mezi vývojáři z Epicu a Ageia. Warmonger totiž vyžaduje grafické karty s Ageia PhysX, jinak by nebylo možné dosáhnout takového stupně destrukce, jakého budete v této hře svědky. Vývoj projektu jinak už dospěl do fáze beta. V tomto stádiu bude předveden jeho singleplayer i multiplayer na GDC.
zdroj: Firingsquad

korgull

Nejnovější články