War of the Roses přivítala skotské žoldáky výraznými změnami
zdroj: tisková zpráva

War of the Roses přivítala skotské žoldáky výraznými změnami

24. 1. 2013 14:20 | Preview | autor: Petr Poláček |

Padesát tisíc bojovníků na začátku, osmadvacet tisíc mrtvých na konci. Po pár hodinách bojů. Taková je statistika bitvy u Towtonu, která je označována za nejkrvavější vojenský střet, k němuž došlo na anglické půdě. Hovořím tu o tom jenom proto, že po rozkliku najdete trailer, který tuhle bitvy prezentuje v rámci středověké rubanice War of the Roses.

Majitelé hry a fanoušci jistě vědí, že sněhem pokrytá mapa, jako rekonstrukce Towtownu, jim je v rámci WotR dostupná už od prosince, takže sám netuším, proč video vyslali lidé z Paradoxu právě teď. Asi jim přišlo, že videoprezentace skotských žoldáků, kteří s řadou dalších úprav do hry přibyli, by nebyla nejatraktivnější. Snad to bude lepší, když vám tedy o novém obsahovém updatu takto napíšeme…

The Gallowglass Mercenary Pack, jak se nový obsah nazývá, přidává do hry hordu velký Skotů, kteří pro nějakou tu brutalitku v boji nejdou nikdy daleko a odpovídá tomu i jejich vybavení, zejména zbraně – můžete využít dvě nové bojové sekery dlouhý meč, novou helmu, nové brnění atd.

Zřejmě kvůli přidání těchto smrtících zbraní museli tvůrci trošku upravit systém počítání zranění v celé hře, potažmo udělali řadu dalších dosti výrazných úprav jednotlivých herních systémů.

Palcáty tak dokáží projít brněním při úderu, ale způsobí menší zranění; sekery mají nejvyšší míru zranění, ale jsou pomalejší; omráčení hráči nyní mohou být zabití i bez odseknutí hlavy; s dýkou už prostě útok nevykryjete; došlo ke zvýšení rychlosti pohybu a úpravě funkcionality řady perků; výrazně byly upraveny absorpční vlastnosti jednotlivých částí zbroje dle materiálu, z jakého jsou vyrobeny. Podrobnosti najdete za tímto odkazem a já se ptám: je zde vůbec někdo, kdo WotR pořád aktivně hraje?

Nejnovější články