Vyzobání dalších drobků o Grand Theft Auto IV
zdroj: tisková zpráva

Vyzobání dalších drobků o Grand Theft Auto IV

17. 5. 2007 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Přední světové časopisy měly šanci dozvědět se nové střípky o hře, která je právě o důrazu na různé detaily.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Vedle Game Informeru, odkud jsme čerpali informace pro odhalující preview, si GTA IV už měla možnost osahat další média, která sice již žádné převratné zprávy nepřinesla, ale drobností vypíchla dost. Koneckonců, nejsou tituly z Grand Theft Auto univerza právě o důrazu na různé detaily? Zkuste si jen na chvíli prohlížet dva nové scany a budete překvapeni, kolik "blbůstek" tam najdete. Jak známo, ve čtyřce bude pět čtvrtí. Dle britského Oficiálního Playstation magazínu se to však neprojeví jen jako nápis na mapě, ale každá oblast prý skutečně vypadá diametrálně jinak a na první pohled poznáte, kde se právě nacházíte. Vývojáři momentálně dumají nad tím, zda budou všechny čtvrti přístupné hned zezačátku anebo nějakým způsobem odděleny, jako tomu bylo v předchozích dílech.

Není divu, že se Rockstar snaží o pokud možno co nejvěrohodnější zpracování světa (pro zajímavost výpis minimálně pětadvaceti míst skutečného New Yorku, které se v GTA IV objeví), a proto má být množství všemožných animovaných šipek anebo kruhů, indikující váš potenciální bod zájmu, omezen na minimum, aby to nenabourávalo atmosféru. Niko navíc bude moci podplácet, může se stát, že ho někdo přepadne, po příchodu k autobusové zastávce se mu dostane možnost mrknout na jízdní řád a dost možná bude mít k dispozici i bankovní konto, z něhož lze čerpat u bankomatů. Vývojáři slibují, že dopravní provoz by se měl měnit v závislosti na denní době, některé mise budou mít několik možných zakončení a dokonce uvažují o tom, že by pojmenovali každou ulici. Na druhou stranu, nutnost jíst a trénovat ve čtyřce již nebude a zůstane jen možnost převlékání se.

Obrázek zdroj: Rockstar Jasno mají již i ve způsobu jakým bude Niko vykrádat auta – bude nutné se obezřetně přiblížit, loktem rozbít sklo a navíc ještě nastartovat pomocí drátků pod palubní deskou. Otázkou je, zda to nebude příliš zdržovat při rychlých úprcích a zřejmě se to týká jen zaparkovaných vehiklů - když někoho z vozidla najednou vyhodím, tak tam ty klíčky v zapalování přeci nechá. Každopádně jak už do něčeho nasednete, spustí se rádio, jehož náplň je nyní prakticky neznámá. Nicméně v britském Oficiálním Xbox magazínu se psalo, že jedna ze stanic by se měla zaměřit na východoevropskou disco hudbu. Že by Verka Serduchka z letošního Eurovision? :) Přirozené je, že z aut, v nichž zrovna hraje, bude muzika tlumeně slyšet ven.

Co je ale ještě zajímavější, Dan Houser, kreativní ředitel Rockstaru, dementoval domněnky o tom, že by se ve hře objevily staré známé charaktery. "Potkáme" se třeba s původními moderátory z rádia, ale jinak to má být úplně nové a jiné Liberty City. Vrátí se samozřejmě i automatické zaměřování a lodě, nyní s údajně propracovanějším ovládáním. Pokud jde o rozdíly mezi platformami X360 a PS3, ty by logicky neměly být žádné, avšak v Rockstaru nyní řeší problém s absencí harddisku u Core verze Microsoftí konzole. Několikagigabytový prostor, který v ní chybí, totiž prý potřebují pro odbourání loadingů. Dan Houser se závěrem nechal slyšet ve smyslu „O GTA IV toho již moc více neprozradíme. Chceme, aby si ho hráči co nejvíce užili na vlastní kůži a čekala na ně hromada překvapení při vlastním hraní“.

zdroj: gta4.net, OPS UK, OXM UK, GTA Planet, GamePro, gta4.cz

moolker

Nejnovější články