Vyzkoušejte permutační závody od tvůrců Sir, You Are Being Hunted
zdroj: tisková zpráva

Vyzkoušejte permutační závody od tvůrců Sir, You Are Being Hunted

10. 1. 2014 12:08 | Preview | autor: Adam Homola |

Sympatická britská indie akce Sir, You Are Being Hunted uspěla na konci roku 2012 na Kickstarteru a je zatím pořád ve vývoji. Zájemci už ale můžou střílet roboty v Early Access verzi na Steamu. Vývojáři ze studia Big Robot používají ve své indie akci procedurální generování terénu a zřejmě se jim tento postup zalíbil natolik, že se rozhodli přes svátky nelenit a udělat jednu maličkou závodní hru.

Jmenuje se Permutation Racer, je ke stažení zcela zdarma a spíše než o klasickou hru jde o malý prototyp procedurálně generovaných závodů. Celý jej udělal během Vánoc Tom Betts sám, včetně kódování a grafiky. Hudbu a zvuky má pak na svědomí Noel Murphy. V základu jde o velice jednoduché závody, žádné složitosti tady nehledejte. Nezávodíte proti jiným raketkám, jen sami se sebou a s časem.

...

Koncept hry je jasný - musíte se dostat do příštího checkpointu dříve než vám vyprší čas. S raketkou můžete skákat, sbírat hvězdičky a boostovat. Je to rychlé, vizuálně strohé ale pěkné a vůbec to celé působí příjemně. Procedurální generování se tady používá na trať, takže každá jízda by měla být unikátní a na trochu jiné trati. Na to, že to udělal jeden člověk ve volném čase během svátků, je to fajn. Hra má jen 17 MB, takže klidně stahujte (Windows, MAC OS) a zkuste si permutační závodění na vlastní kůži.

Nejnovější články