Vývoj dungeonu Legend of Grimrock 2 je v beta fázi a jednička se připravuje k vydání na iOS
zdroj: tisková zpráva

Vývoj dungeonu Legend of Grimrock 2 je v beta fázi a jednička se připravuje k vydání na iOS

22. 8. 2014 11:40 | Preview | autor: Adam Homola |

Legend of Grimrock 2 vždycky jednou za čas vystrčí růžky, a pak zase na řadu měsíců zaleze do nory. Podobné schovávání už ale pomalu končí, protože vývojáři ze studia Almost Human oznámili, že se vývoj hry posunul do beta fáze. Všechno jde údajně jako na drátkách, hra už se tvůrcům rýsuje pod rukama, ale pořád zbývá fůra práce - oznámit datum vydání si prozatím netroufli. Měli bychom se ho sice dozvědět brzy, ale zatím je před týmem spousta balancování, ladění, upravování, optimalizování a podobných radostí, které zažívá každý projekt pár měsíců před dokončením.

Jestli se počítáte mezi skalní fanoušky prvního dílu a rádi byste se do bety Legend of Grimrock 2 dostali a vyzkoušeli hru ještě před vydáním, tak vás bohužel zklamu. Beta je uzavřená a přístup do ní má pouze hrstka pečlivě vybraných lidí, které vývojáři znají osobně. Zajistí jim to prý mnohem lepší a hlavně přesnější feedback, než kdyby otevřeli brány širší skupině hráčů.

S betou se tedy můžete rozloučit, ale mírné zklamání kompenzuje informace o vlastnostech hry samotné. LoG2 by měla být o fous delší než jednička. Z předběžného měření betaverze hry tvůrcům vychází, že dvojka nabídne o zhruba 25 procent delší zážitek než jednička, jak oznámili na webu.

Nejde o finální údaj, ve výsledku to může být více i méně, záleží jak dopadne testování, balanc a poslední úpravy. Navíc je jasné, že jde a vždycky půjde pouze o orientační údaj, protože každý hráč se hrou prodírá vlastním stylem.

zdroj: Archiv

Informace o vývoji dvojky doprovází zmínka o prvním dílu, který se (konečně) objeví i ve verzi pro iOS zařízení. Na dlouho slibovanou konverzi prý dojde až nyní kvůli tomu, že Almost Human chtěli port svěřit do rukou důvěryhodného vývojáře, který se ne a ne na obzoru objevit. Naštěstí se ale hnuly ledy a podařilo se ke spolupráci přemluvit Juhu Pinolu, kamaráda vývojářů, který na portu Legend of Grimrock pracuje. Mobilní verze jedničky zatím nemá datum vydání, dočkáme se jí "až bude připravená."

Navíc nepůjde o port jedna ku jedné, protože by jednička bez úprav na mobilních zařízeních moc dobře nefungovala. Mobilní verzi čekají menší změny i speciální mechaniky, které mají být dotykovému ovládání šité na míru.

Doufejme, že se alespoň jednoho Grimrocku dočkáme ještě letos. Ať už Legend of Grimrock 2, nebo portu jedničky na iOS. V dungeonech se navzdory stále se lepšící situaci pořád netopíme a každý kousek vítáme s otevřenou náručí.

Nejnovější články