Vesmírná střílečka FreeSpace se snaží o návrat ve formě deskové hry
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná střílečka FreeSpace se snaží o návrat ve formě deskové hry

12. 12. 2014 13:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Tradiční vydavatelé vesmírným simulátorům v dnešní době moc nepřejí, ale úspěch kampaní Star Citizen i Elite: Dangerous ukázal, že hráči o podobné tituly stojí a mají tedy své místo na trhu. Na místo činu se snad i proto vrací po Brabenovi a Robertsovi i Chris Taylor, jeden z původních tvůrců FreeSpace. Neplánuje však FreeSpace 3 nebo FreeSpace Online, nýbrž FreeSpace deskovku.

Taylor hru pojmenoval FreeSpace Tactics a jde o deskovku pro dva až čtyři hráče, ve které je úkolem hráče budovat sestavu pohyblivých karet. Díky nim se pak můžete vyhnout raketám, asteroidům, oponentům a jiným nepříjemným věcem.

Vedle karet zajišťujících pohyb můžete sbírat i mocné trumfy, díky kterým získáte různé výhody, a můžete i útočit. Trumfy jsou unikátní pro všechny lodě, které jsou ve hře čtyři. Vedle nich je v nabídce i 12 pilotů, každý se svými unikátními schopnostmi. Platí samozřejmě, že co loď, to unikátní statistiky, aby nebyly všechny jedna jako druhá.

"FreeSpace Tactics jsem vystavěl od základů tak, aby hra replikovala intenzivní letecké souboje ze hry. Namísto soustředění se na tabulky, grafy a měření typické pro válečné deskovky, se FreeSpace Tactics zaměří na rychlé souboje a individuální herní styl," píše Taylor v tiskové zprávě.

507d2479f1585a47846a6299b5df7402_large zdroj: tisková zpráva

Jedna hra by měla zabrat zhruba 30 - 45 minut a Taylor plánuje i volitelné datadisky, které do hry přidají další lodě, karty a hráče. Jestliže vás projekt zaujal není nic jednodušší než navštívit Kickstarter a deskovku podpořit nějakým tím dolarem. Tvůrci jich potřebují 75 tisíc a v tuto chvíli mají teprve tři tisíce. Do konce kampaně ale zbývá ještě celý měsíc.

Navíc je třeba zdůraznit, že Taylor nabízí FreeSpace deskovku na Kickstarteru a jenom tam. I kdyby se svým novým projektem uspěl, nikde jinde k dostání nebude. Můžete ji mít jenom za podporu projektu na kickstarteru.

Nejnovější články