Velký update zajistí, aby vojenská akce Squad vyšla na Steamu v dobré kondici
zdroj: tisková zpráva

Velký update zajistí, aby vojenská akce Squad vyšla na Steamu v dobré kondici

28. 11. 2015 10:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Multiplayerová akce Squad, slibující ve finální verzi bitvy až stovky vojáků, se za nedlouho objeví na Steamu v early access režimu. A v rámci přípravy na tento zásadní krok tvůrci hru updatují jako o život - důkazem je i poslední update, který vylepšuje grafiku a přináší nový obsah. Vývojáři prý hodně zapracovali na základech hry, na nichž pak budou stavět zejména prvky spojené s vozidly: síťový kód, pohyb, chování motorů, řazení, zbraně na vozech.

V interním buildu hry mají tvůrci vozidla pojízdná a použitelná, ale bude ještě chvíli trvat než budou ve stavu, který by se blížil finální verzi. Studio zapracovalo i na hratelných frakcích. Rusové budou mít v early access verzi přístup k několika útočným puškám, podpůrným zbraním a doplňkům jako optika.

zdroj: Archiv

Milice ještě není hotová, například textury pro vojáky této frakce jsou prý stále rozpracované, ale celkově je v natolik dobrém stavu, že se tvůrci nebojí hráčům v early access verzi tuhle frakci zpřístupnit. Další zajímavostí je randomizér statických prvků na mapě, konkrétně budov, což bude mít velký vliv na potyčky vojáků na blízko. Může jít například o pouhou zeď blokující uličku, která byla v minulé hře volná.

S podobnými změnami tvůrci počítají už v předběžném přístupu a hodlají systém rozšiřovat o dveře, okna a další náhodně generované prvky, které mapy oživí. Cílem je, aby se hráči neučili mapy nazpaměť a procházeli je pak levou zadní. Naopak, vývojáři chtějí, aby hráči byli ostražití pořád, a netušili, co je čeká za rohem.

Squad zdroj: tisková zpráva

V posledním updatu došlo i k velkým úpravám počasí, mraků a nasvícení skrze systém Truesky, ale i k vylepšení či přidání několika dalších grafických efektů. Podívat se na ně můžete na videu, další pak najdete na oficiálním webu. A v galerii je zase k vidění spousta nových obrázků.

Early access verze Squad se na Steamu objeví 15. prosince.

Nejnovější články