V The Division na vás čekají stovky kombinací schopností a jejich úprav
zdroj: tisková zpráva

V The Division na vás čekají stovky kombinací schopností a jejich úprav

5. 2. 2016 12:42 | Preview | autor: Adam Homola |

The Division se sice může v některých trailerech tvářit jako týmová střílečka, ale RPG podhoubí hry je nepopiratelné. Ke zdůraznění tohoto základního pilíře hry tu máme nejnovější video, které na několik minut staví akci do pozadí a představuje do detailu RPG systém se schopnostmi a jejich modifikacemi. 

The Division vám nabídne celkem dvanáct schopností ve třech kategoriích: Medical, Technology a Security. V kolonce Medical byste měli hledat schopnosti, které vám na bojišti zajistí podporu a pomohou s taktickými informacemi vám i vašemu týmu. Jeden příklad za všechny je schopnost Pulse. Ta vyšle signál do vašeho nejbližšího okolí a tím zvýrazní nepřátele i skrze zdi.

Kategorie schopností Technology vám zase pomůže v soubojích, jde tedy primárně o ofenzivní schopnosti. Jednou z nich je Sticky Bomb: zbraň vystřelující malou bombu se schopností přilepit se na jakýkoliv povrch a tedy i na nepřítele, pokud se dokážete dobře trefit.

zdroj: Archiv

Třetí a poslední kategorií schopností je Security sloužící primárně k obraně. Mezi defenzivními schopnostmi tu najdeme například Ballistic Shield, díky kterému jde postupovat k nepříteli i bez krytu. Ten vám totiž poskytne mobilní balistický štít, díky němuž můžete být mnohem agresivnější.

Všechny schopností získáváte v základně (Base of Operations), kde má každá z výše zmíněných kategorií vlastní sekci. Postupným plněním misí si dané sekce vylepšujete, čímž se vám zpřístupňují nové schopnosti a jejich modifikace.

Každou schopnost si totiž jde ještě upravit pomocí tří modifikací. Ty upravují a rozšiřují její základní funkci dál a tak ze Sticky Bomb lze díky modifikaci Flash Bang udělat omračující granát. Ten nepřátele nezabije, ale oslepí a vy pak dílo dokonáte puškou. Schopnost Pulse zase upravíte třeba modifikací Tactical Scan a nepřátelé jsou tak mnohem zranitelnější.

Posledním příkladem je modifikace Reactive Targeting pro Ballistic Shield - ta vám automaticky označí všechny nepřátele, kteří po vás střílí. Jakmile se schopnosti a jejich modifikace naučíte používat, můžete je v rámci týmu se spoluhráči vhodně kombinovat a vytvářet tím mnohem silnější útoky či obranu, kterou jen tak někdo neprorazí.

The Division vyjde 8. března na PC, PlayStation 4 a Xbox One a pokud jste se nedostali do nedávno proběhnuvší bety, můžete si alespoň přečíst dojmy z hraní od Dana.

Nejnovější články