Úvodní honička z James Bond 007 Blood Stone
zdroj: tisková zpráva

Úvodní honička z James Bond 007 Blood Stone

21. 7. 2010 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Agent 007 v ní vystřídal letadlo, dvě lodi i svůj oblíbený vůz Aston Martin aneb jak se hraje nová bondovka?

Její pár dnů staré oznámení vlastně nemohlo být pro nikoho překvapením: zvěsti o akční závodní bondovce od Bizarre Creations kolovaly internetem už dlouhé měsíce. Hru s názem James Bond 007: Blood Stone nicméně přiblížila až nedávná předváděčka v Activision, jejichž zástupci neopomněli vychválit velmi propracovaný příběh od bondovského scénáristy Feirsteina; prý se můžete těšit na spoustu zvratů v ději, silně individuální postavy, mezinárodní teroristy, sebevražedné mise a zřejmě také spoustu drahokamů, jak napovídá i název hry. Už úvodní sekvence naznačí, že Activision tentokrát míří vysoko: jako tzv. "Bond girl" si pro hru vybrali renomovanou americkou zpěvačku Joss Stone, která nazpívala úvodní skladbu I'll Take it All a ve hře zastane roli Nicole Hunterové, expertky na diamanty. Své tváře i hlasy hře propůjčili také herec Daniel Craig, tedy ještě pořád současný Bond, a Judi Dench, která je už nějakých patnáct let Bondovou nadřízenou M. Na jednotlivé pěstní souboje zase dohlížel renomovaný bondovský kaskadér Ben Cooke. Z tiskové zprávy doplňme, že během hraní se podíváte do Istanbulu, na jih Francie a do Atén - a jak že to vypadalo v praxi?

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na začátku první mise se Bond nacházel v letadle a M ho právě varovala před blížícím se teroristickým útokem, který má mít na svědomí Greco, terorista toho času skrývající se v ozbrojené lodi plovoucí přímo pod letadlem. Bond si proto vzal parašut, vyskočil z letadla a velmi stylově přistál na hlavě přímo jedné ze stráží. Následující minuty byly plné ostrých soubojů na blízko, kdy se Bond potichu plížil k nepřátelům a schovával se za zdmi se svojí pistolí P99 s tlumičem. Jakmile zpoza rohu vyběhnete, objeví se jemně upravená verze bullet-timu čili jakýsi herní mechanismus, který vám trochu nasměruje mušku na nepřítele a maličko také zpomalí čas, tak akorát abyste měli čas zamířit a přitom to ještě stále nebylo až moc lehké. O pár místností dál se Bond potkal s Grecem, který si na pomoc přivolal další stráže a nakonec utekl na další loď, odkud pak po agentovi 007 okamžitě vypálil raketu. Po krátké honičce na lodích, kdy Bond i Greco projížděli přístavem plným záoceánských parníků i menších lodí, došlo ještě na střet s helikoptérou (o tu se postarala příhodně umístěná nádrž s plynem), až honička konečně vyvrcholila opět na souši, tentokrát už i s bondovským autem Aston Martin. Zkrátka podle úvodní mise to vypadá, že Blood Stone si s bondovskými filmy, alespoň co se akce týče, v ničem nezadá.

James Bond 007: Blood Stone vyjde v listopadu 2010 pro PC, Xbox 360, PlayStation 3 a v odlehčených verzích pro Wii a DS.

zdroj: GS

levis

Nejnovější články