Update: SimCity vás při výpadku internetu nevykopne
zdroj: tisková zpráva

Update: SimCity vás při výpadku internetu nevykopne

29. 3. 2012 11:20 | Preview | autor: levis |

Update: Trocha nejasností ještě nikdy nikoho nezabila, jen se to s nimi nesmí přehánět, což se tak nějak děje okolo potřeby stálého připojení k internetu v případě nedávno oznámené strategie SimCity. Ve včerejší sadě preview článků se objevila informace, že kvůli integraci multiplayeru do jádra hry bude SimCity vyžadovat konstantní internetové připojení. Není tomu tak, jak hlásá opravený článek na GameSpy. Ke spuštění hry a využití multiplayerových prvků budete muset být online stále, ale když vám internet v průběhu hraní spadne, hra se prý nepřeruší.

Dobrá zpráva to je, ale menší problém je s tím, že návdavkem vyvolává další nejasnosti, zatím nevysvětlené. Pozná hra sama, že internet zase naskočil? Uloží se stav hry, i když budeme offline? Proč není možné hru spustit v offline módu, když už není problém s tím hru v offline (do)hrát? Doufejme v brzké kompletní vyjasnění (ideálně v odstranění nutnosti připojení při normální hře úplně), protože jestli něco přiživuje plamen hráčské nespokojenosti, pak jsou to nejasnosti.

Původní zpráva, 28. března: EA dnes oznámili, že kdo si nebude chtít stáhnout nové SimCity přes Origin, dostane alternativní možnost. Příští rok, kdy má SimCity vyjít, se totiž ocitne také v klasické digitální distribuci u dalších vydavatelů (konkrétní seznam zatím není k dispozici).

Podle hlavního designéra Stone Librandeho nicméně herní zážitek ze SimCity bude stát a padat s připojením k internetu - a k hraní přes službu Origin ho budete potřebovat kvůli zaměření na multiplayer a fungování jednotlivých částí herního světa v rámci celosvětové ekonomiky.

Do nedávno prezentovaného multiplayerového dema hry byli zapojeni tři hráči, kteří svá města stavěli ve stejném regionu. Se sousedy lze běžně chatovat nebo dokonce sdílet přírodní zdroje (například vodu výměnou za elektřinu).

Multiplayer dovolí obchodovat se zdroji na burze a samozřejmě poměřovat své postavení v globálním žebříčku nejlepších primátorů - zde si budete moci seřadit světové metropole podle toho, kolik vygenerují uhlí nebo jak moc jsou šetrné k životnímu prostředí.

Nejlepších výsledků zřejmě dosáhnou právě ti, kdo budou spolupracovat s okolím a soustředit se vždy na jedno konkrétní odvětví.

Multiplayerová část hry ale počítá také s opačným přístupem: pokud sousedovi chcete překazit jeho zelenou utopii, jednoduše pod jeho městem začněte těžit uhlí. Anebo mu raději zničíte vodovodní potrubí a odříznete jej od pitné vody?

Nejnovější články