Ukázka soundtracku z pravěké akce Far Cry Primal
zdroj: tisková zpráva

Ukázka soundtracku z pravěké akce Far Cry Primal

3. 2. 2016 17:25 | Preview | autor: Adam Homola |

Ubisoft vydal krátkou ukázku ze soundtracku k Far Cry Primal a zároveň oznámil jejího skladatele. Je jím Jason Graves, hudebník a skladatel, který má na svědomí soundtracky například pro Until Dawn, The Order: 1886, Evolve, Tomb Raider, nebo Dead Space 3. Graves chce ve svém novém díle spojit klasickou soundtrackovou hudbu s přirozenými zvuky zvířat a přírody a vy můžete jeho snahu posoudit v první vydané skladbě The Heart of Oros.

V soundtracku má být věrně reprezentován každý kmen, na který narazíte v samotné hře a už během hraní bychom měli umět kmeny rozlišovat i podle hudby. Jeden je reprezentován rohem, druhý zase flétnou, nebo hvízdáním, ženskými vokály či rituálním bubnováním.

Do toho všeho pak Graves zakomponoval ještě surové zvuky tamní doby: křoví, kostí, rohů, drápů, dřevěných nástrojů a podbarvil to všechno také hlubokými mužskými vokály. Podle Ubisoftu by to mělo hře dodávat mnohem hlubší atmosféru a hlavně by měl soundtrack ještě zvýrazňovat souboj o přežití v drsném a nekompromisním světě.

Zájemci si mohou soundtrack předobjednat už teď na iTunes a jakkoliv zní předobjednání soundtracku divně, tady by to mohlo mít pro hudební nadšence a fanoušky Far Cry alespoň nějaký smysl. Ubisoft totiž každý pátek až do vydání hry zveřejní jednu skladbu z alba právě všem, kteří si soundtrack předobjednali. A abyste nekupovali zajíce v pytli, můžete si poslouchat The Heart of Oros.

Vedle výše zmíněného má Jason Graves na svědomí ještě například hudbu k Murdered: Soul Suspect, F.E.A.R. 3, Dungeon Siege III, Alpha Protocol, Rayman Raving Rabbids, Prince of Persia: The Two Thrones, nebo třeba The Sims Bustin' Out. Far Cry Primal (společně se soundtrackem) vyjde 23. února na PlayStationu 4 a Xboxu One, na PC se hra objeví 1. března.

Nejnovější články