Ubisoft přibližuje nové bezplatné datadisky pro The Division, která slaví první výročí
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft přibližuje nové bezplatné datadisky pro The Division, která slaví první výročí

9. 3. 2017 17:58 | Preview | autor: Adam Homola |

Akční online RPG The Divison slaví své první výročí a zároveň naznačuje, kterým směrem se bude ubírat v druhém roce svého života. Ten začíná dnešním dnem a z obsahové expanze tvůrců budou těžit všichni hráči. Druhý rok s sebou totiž přinese dva bezplatné datadisky, samozřejmě vedle spousty menších patchů a úprav.

Obě rozšíření vyjdou ještě letos, na všechny tři platformy (PC, PlayStation 4, Xbox One) zároveň a zadarmo. Ani jedno z nich zatím ještě nemá jméno, ale už teď víme, že první bude stát na systému událostí, která naženou hráče do aktivit, v nichž budou hrát prim modifiery, žebříčky a unikátní předměty dostupné jen skrze tyto aktivity.

Vývojáři hodlají přidat také dlouho žádanou funkci, kdy si budete moct jednoduše, rychle a efektivně přepínat mezi různými loadouty. Což v tomto případě neznamená pouze výstroj a výzbroj, ale také různé schopnosti a talenty. Společně s prvním datadiskem se do hry dostanou také sezóny – krátké, časově omezené události s řadou aktivit a svými vlastními odměnami i žebříčky.

zdroj: Archiv

Dalším přídavkem jsou Feats, jakási obdoba speciálních achievementů, k nimž se dostanete skrze plnění výzev. Podle vývojářů a jejich nedávného streamu může jít někdy o krátké, jindy i o dlouhodobější věci, přičemž vás za splnění Feats čeká drobná kosmetická odměna. Příjemné je, že se vám Feats splní i zpětně. Po aktualizaci hry tak můžete dostat několik odměn za splněné Feats, o kterých v tuto chvíli ještě ani nevíte.

S vydáním prvního datadisku se počítá prý na léto, přesněji na přelom července a srpna, byť o definitivní datum ještě nejde. Druhý, taktéž zatím nepojmenovaný díl této skládačky tak vyjde nejspíš někdy na podzim či v zimě a tvůrci ho zatím na blogu Ubisoftu odmítli komentovat.

Naznačili jen, že se víc zaměří na obsah, což nutně neznamená obsažení příběhových misí. Na příběhovém obsahu se ale pracuje a měli bychom se ho v průběhu letošního roku v nějaké formě dočkat.

Jak už bylo řečeno na začátku, The Divison slaví výročí - hra vyšla 8. března 2016. To u online her znamená obvykle víc než jen běžné textové poděkování hráčům a nejinak je tomu i tady. V tomto případě se budou rozdávat bonusy, a to ve formě 200 prémiových kreditů, které dostanou všichni aktivní hráči mezi 9. a 16. březnem.

K tomu přihodí vývojáři ještě prémiový oslavný emote. Od 9. do 11. března budou mít také hráče dvojnásobně hodnotné odměny za důležité cíle a nakonec získáte 11. března dvojnásobné Field Proficiency Caches.

Nejnovější články