UbiDays - Anime hrdinou v Naruto Rise of Ninja
zdroj: tisková zpráva

UbiDays - Anime hrdinou v Naruto Rise of Ninja

25. 5. 2007 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Kreslený TV seriál námětem akční adventury s mladým ninjou, jemuž práce nejde zrovna dvakrát od ruky.

Unikátní japonská anime tvorba je obrovsky populární jak v domovském regionu, tak na trhu za velkou louží. Proto asi nikoho dvakrát nepřekvapí, že právě v Americe Ubisoft představil další herní přírůstek do Naruto série, která v případě kreslených TV epizod už přesáhla 200 dílů v Japonsku, resp. 80 v Americe. Titul Naruto: Rise of Ninja přitom vychází z TV předlohy jak příběhově, tak grafickým stylem, a je exkluzivně cílen na konzoli Xbox 360. Jedná se o third-person akční adventuru s RPG prvky, které spoluprovázejí hlavního hrdinu hry, mladého ninju, jemuž jeho práce nejde zrovna dvakrát od ruky. Aby si získal renomé a úctu ostatních musí tady zkompletovat řadu misí obnášejících spoustu rozhovorů se spoustou NPC a splnění jimi požadovaných úkolů. S kým vlastně hodit řeč, kdo má pro vás nějakou důležitou informaci, snadno zjistíte díky speciálním ikonám nad hlavami zdejších obyvatel…

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Co se týče vašich aktivit. Zkraje hry, abyste byli trochu v obraze, nač se vlastně připravit, to znamená vystopování ještě mladšího ninji, co se tu někde ukrývá před svými povinnostmi, nebo vysbírání starého železa a dřeva, kterýžto materiál potřebuje místní výrobce zbraní. Výchozím bodem přitom vždy bude zdejší rozlehlé město čítající stovku rozličných budov a výše avizovanou fůru postav, se kterými půjde hodit řeč. Odtud budete tedy pravidelně vyrážet na své výpravy do okolí, ve kterém se nadějete také bojování s nepřáteli a využití speciálních technik. Kam patří kupříkladu dispozice vyběhnutí po stromě směrem vzhůru, ultrarychlý běh, později dokonce bude možné elegantně cestovat po korunách stromů. Zmíněná cesta vás přitom zavede k jednomu z vašich soků, odkud můžeme plynule přejít ke konfrontačnímu rázu hry, jenž tvoří údajně 40% z její celkové náplně.


Naruto Rise of a Ninja gameplay video - stažitelná verze (139 MB, 1280x720)

V rámci bojování můžete čekat půtky vždy jeden na jednoho, v k tomu vymezené aréně, přičemž pro atak máte mít vyhrazené celé dvě tlačítka, jedno pak pro kryt a jedno ještě pro skok. Ačkoliv to vypadá na papíře (resp. na monitoru) snad až příliš jednoduše, soubojový model má být poměrně komplexní a nadějete se řady různých komb, spektakulárních efektů a také zábavy, neboť se zcela premiérově v rámci Naruto herního univerza mluví o online bitkách skrze Xbox Live. Samozřejmě, že tyto přicházejí do úvahy pouze pro dva hráče, to je snad z předchozího povídání jasné.


Naruto Rise of a Ninja trailer - stažitelná verze (20 MB, 1280x720)

Zřejmé je i to, že projekt Naruto: Rise of Ninja vypadá jako povedené dobrodružství, u něhož bych si s klidem dovedl představit další obsah ke stažení ve formě nových misí, znovu korespondujících s TV seriálem, z čehož budou fanoušci patrně v extázi.
zdroj: GameSpy, PR, Xboxyde

mart

Nejnovější články