Trailer na Battlefield 1 ukazuje, že kampaň bude sérií povídek s různými hrdiny
zdroj: tisková zpráva

Trailer na Battlefield 1 ukazuje, že kampaň bude sérií povídek s různými hrdiny

28. 9. 2016 9:30 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Že by se Battlefield 1 vytasil s opravdu rozmáchlou kampaní, která nebude za pár hodin polozapomenutá za vámi? DICE se předvedli s příběhovým trailerem a doplnili k němu informace. Jak už víme nějakou dobu, v kampani nebude jeden hrdina cestovat mezi různými bojišti. Místo toho scenáristé ukáží sérii příběhů, které postihnou různé tváře války, stejně jako rozdílná bojiště. A myslím, že právě tento rozkouskovaný, de facto povídkový styl by mohl zafungovat tam, kde rozmáchlá kampaň zahrnující půl světa uspět nemůže.

Jedna „povídka“ se jmenuje Skrz bahno a krev (Through Mud and Blood). Jejím hrdinou je Danny Edwards, který byl přidělen k posádce tanku Mk V. Nemá s tímto vozidlem zkušenosti a posádka mu nevěří. Je to dobrovolník bez bojových zkušeností a v civilu pracuje jako šofér a automechanik. Jak je vidět z traileru, jeho dny na frontě v tanku rozhodně nebudou idylickou jízdou na poli slávy.

V povídce Válečná mlha (Fog of War) se ocitnete v lese, kde jako pěšák postupujete před tankem a viditelnost je omezená mlhou i stromy. Na Sinaji se jako členka jízdy arabských povstalců po boku Lawrence z Arábie pustíte do boje proti osmanským jednotkám a Canavaru, což je obrněný vlak. V traileru je vidět i příslušník australských jednotek, alespoň dle typického klobouku, který se ale vyskytoval v menší míře i u amerických vojáků a modré košile, kterou Australané nosili.

Vidět je i duo britských pilotů, s nimiž určitě dostanete do rukou stíhačku, ale, jak se zdá, dojde i dramatické chvilky po zřícení. Asi nejde o všechny hrdiny, protože se dá čekat, že roli sehraje i člen černošského regimentu, který je ostatně na přebalu hry a nevypadá jako ten, který se mihne na konci traileru. Stejně tak se dá čekat, že se mezi hrdiny objeví i Němec nebo rakousko-uherský voják.

zdroj: Archiv

DICE ovšem oproti předešlým kampaním zdůrazňují dvě věci. První je snaha co nejvíc podtrhnout individuální příběhy. Většina filmečků tak bude ve formě klasické scény, ne postavy mluvící směrem do kamery, která představuje váš pohled. Chtějí se vyhnout vytvoření pocitu, že hlavní hrdina je vlastně tak trochu vy a jeho osobnost není tak důležitá, naopak, skrze filmečky chtějí vyprávět příběh jednotlivých postav.

Druhou změnou je přístup k řešení misí. Měla by ustoupit linearita a skriptování, protože jednotlivé mise by měly evokovat multiplayer. V příkladu, kdy jdete jako pěšák před tankem je jen na vás, zda zlikvidujete protitankové zbraně s pomocí spousty výbušnin a nebo se budete plížit a protivníky likvidovat nablízko. Protitankové zbraně prý můžete zničit a nebo obsadit a použít proti protivníkovým obrněncům. Stejně tak půjde třeba zlikvidovat posádku a opuštěný tank použít k útoku.

Jak moc otevřená kampaň bude ještě uvidíme, ale koncept série kratších příběhů zní dobře. Dá se čekat, že se každý hrdina objeví ve více misích, ale rozhodně toto roztříštění pomůže vylíčení situace na jednotlivých bojištích, kde nebude přebíhat váš tradiční všudypřítomný rek, který stihne všechno  a všude. Do kampaně Battlefieldu 1 teď vkládám vážně velké naděje. Zda jsou oprávněné uvidíme 21. října, kdy hra vychází na PC, PS4 a Xbox One. 

Nejnovější články