Torchlight jde ve šlépějích Diabla
zdroj: tisková zpráva

Torchlight jde ve šlépějích Diabla

3. 8. 2009 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Vydají podzemní dungeony víc než přesnou kopii s trochu lepší grafikou?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Nemůžete se dočkat, až se začne prodávat Diablo III? Torchlight by mohla být obstojná náhrada. Jako hlavní designér se na hře podílí Travis Baldree, který měl už jednou pod sebou lidi, kteří dříve pracovali na Diablu a vytvořili Mythos, mnohými označovaný jako následovník Diabla. Ten se ovšem nikdy nedostal do prodeje, protože studio na něm pracující zkrachovalo. Travis Baldree ovšem vzal celý tým, vytvořil studio nové a hned začali pracovat na Torchlight.

Sám Travis Baldree říká, že pokud znáte Diablo, určitě víte, co od Torchlight očekávat. Podzemní dungeony a spousta příšer, které musíte vyvraždit. Je třeba také upozornit, že ty dungeony jsou stejně jako v Diablu náhodně generované. K dispozici máte tři různé postavy, za které můžete hrát (zatím byl zveřejněn jen válečník a alchymista). Samozřejmě má každá postava inventář na zbraně a rozličné lektvary, s pomocí nichž můžete své vybavení vylepšovat. Stejně jako vaše schopnosti.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Torchlight ale nebude jen čistou kopií Diabla, tvůrci museli samozřejmě i něco přidat. Jednou z věcí navíc bude mazlíček, kterého budete mít po boku hned od začátku. Pes nebo kočka, kteří během souboje nemohou zemřít, budou za vás sbírat předměty a dokonce mohou doběhnout do města, aby je prodali a přinést vám peníze. Což znamená, že se můžete starat jenom o akci a žádné zdlouhavé chození do města a zpátky.

Tentokrát se dokonce ani nebudete muset starat o opravy svých zbraní. Jednoduše se neponičí. V dungeonech bude spousta pastí nebo i skrytých místností. Tvůrci dokonce přiznávají inspiraci Falloutem a do Torchlight přidali také perky. Když si třeba při postupu vaší postavy na novou úroveň udělíte perk "slavný hrdina", když se pak objevíte v nějakém městě, místní k vám mohou sami od sebe přiběhnout a cpát vám peníze. Jste přeci jen slavný.

Docela zajímavým faktem je, že jakmile na podzim vyjde Torchlight, následovat má MMO verze téhož. O ní zatím není mnoho známo, ale minimálně tato informace potvrzuje, že v původní hře nebude žádná možnost online kooperace nebo multiplayeru.

Torchlight by měla vyjít na podzim tohoto roku pro PC.
zdroj: PR

chewiedc

Nejnovější články