Střelba nakaženou krávou ze Stronghold 3
zdroj: tisková zpráva

Střelba nakaženou krávou ze Stronghold 3

1. 4. 2011 21:21 | Preview | autor: levis |

Středověká strategie Stronghold 3 má představovat v první řadě návrat k základům téhle populární budovatelské série, vedle toho ale nabídne i spoustu novinek, jako je volné rozmisťování budov nebo zdí, virové epidemie či pravidené střídání dne a noci. Na začátku hry se setkáte se svým úhlavním nepřítelem Wolfem, který po skončení prvního dílu zázračně přežil pád z věže a dokonce si z hrdla vytáhl meč, na nějž se dole nabodl. Uplynulých deset let ve světě Strongholdu strávil ve východních zemích, kde si budoval novou armádu, a teď se vrací dobýt zpět své někdejší území.

Autoři se poučili v tom ohledu, že třeba nemá smysl se zatěžovat vývojem vlastního enginu, takže při vývoji Stronghold 3 si licencovali technologii od externí firmy a pouze ji přizpůsobili svým vlastním potřebám. I trojka by vás měla naučit, jak správně postavit hrad, kolik místa je třeba nechat mezi zdmi nebo jak správně rozvrhnout obranu, aby nepřítel po prolomení vnější ochrany spadl do pasti.

Kapacita domů se bude tentokrát lišit podle toho, jak daleko je umístíte od centra hradu, nanejvýš budou obsahovat deset postelí a mají být vizuálně mnohem větší než maličké chýše na okraji podhradí.

Z onlinovky Stronghold Kingdoms si vývojáři zase vypůjčili systém popularity, která bude neustále oscilovat mezi dvěma extrémy třeba jako politické veřejné mínění. Oblíbená jistě bude i možnost vzít nakaženou krávu či mrtvého vojáka a vystřelit je zpoza hradeb na obléhající vojska, kde se infekce během pár hodin rozšíří a třeba vyhubí půlku invazního vojska.

Stronghold 3 vyjde 1. srpna pro PC.

Nejnovější články