Steel Battalion a 2. světová z budoucnosti
zdroj: tisková zpráva

Steel Battalion a 2. světová z budoucnosti

17. 9. 2010 15:15 | Preview | autor: levis |

Jednou z her sice odhalených při letošní Tokyo Game Show, ale jinak počítaných spíš mezi marginální hardcore záležitosti pro pár vybraných, byl i nástupce xboxové akce Steel Battalion s podtitulem Heavy Armor. Přitom nevypadá vůbec špatně.

Hra vzniká pod křídly Capcomu s mamutím rozpočtem, který mají k dispozici vývojáři hry z From Software (autoři Armored Core a z poslední doby Demons Souls) a hodlají jej využít nejenom k tomu, aby hře vtiskli výrazný vizuální styl.

Jak se můžete sami přesvědčit na videu, Steel Battalion svým vzhledem trošku připomíná jakousi futuristickou verzi 2. světové války. Žánrově je hra označovaná za simulátor bojového mecha, protože jí celou strávíte v kokpitu tzv. mechanického vertikálního tanku VT. Během hraní postupně vystřídáte dvacet různých mechů.

Samotná hra je zasazena do roku 2082, kdy už na světě z nějakého důvodu neexistují počítače a bojuje se především ručně - tedy pěkně na blízko, převážně v mechanizovaných robotech. Kvůli nějakým politickým intrikám je najednou americká armáda včetně své divize mechanických těžkooděnců Steel Battalion Heavy Armor nucena podniknout výsadek rovnou na Manhattan a pokusit se zabránit chystanému státnímu převratu.

Bude zajímavé vidět, nakolik autoři dodrží slova o onom světě bez počítačů, protože podle prvních informací bude váš robot právě kvůli tomuhle postrádat např. jakékoliv automatické navádění střel, autopilota apod - což zní jako vítané oživení žánru. Otázka také je, jak to bude s ovládáním. Ostatně původní Steel Battalion se dodával společně s jedním z vůbec nejkomplikovanějších ovladačů, jaké kdy byly pro hry stvořeny. Těžko potom uvěřit, že by tenhle odkaz vývojáři jen tak mlčky přešli a udělali z toho "další tuctovku" pro Kinect. Což zní dnes ještě jako protimluv, ale počkejte za rok!

Steel Battalion vyjde pro Xbox 360 s podporou Kinectu příští rok.

Nejnovější články