Stařičký Turok: Dinosaur Hunter se možná vrátí ve verzi pro moderní hardware
zdroj: tisková zpráva

Stařičký Turok: Dinosaur Hunter se možná vrátí ve verzi pro moderní hardware

13. 5. 2015 16:59 | Preview | autor: Adam Homola |

Stařičká dinosauří střílečka Turok: Dinosaur Hunter by se podle nových informací měla dočkat svého portu na nové systémy. Nepůjde o HD remake a zřejmě ani o remaster, pouze o úpravu původní hry takovým způsobem, aby mohla bez problémů fungovat na moderním hardwaru a aktuálních operačních systémech. O port by se mělo starat studio Night Dive, které se na práce podobného druhu specializuje.

S informací přišel Samuel Villarreal, který se v roli designéra úrovní podílel například na Aliens: Colonial Marines, Section 8, nebo třeba FEAR: Perseus Mandate. Villarreal nyní pracuje na nové verzi staré střílečky Powerslave a pracoval právě i na Turokovi.

"Původně jsem pracoval na remaku Turoka z Nintenda 64 (s názvem Turok EX), ale ten nakonec skončil u ledu. Na Turok EX se zase začne pracovat někdy letos, protože Night Dive Studios získali práva na opětovné vydání hry," prozradil Villarreal v rozhovoru s TechRaptorem.

Night Dive Studios jsou velmi zkušení co se portů starých her týče - mají na svědomí například porty System Shocku 2, některých dílů Wizardry, I Have No Mouth and I Must Scream, The 7th Guest, Tex Murhpy a několika dalších starých klasik. Jestliže si Turoka ti mladší z vás už nepamatují, tak vězte, že šlo o jednu z prvních plně 3D her. Kdo měl ve své době pořádnou grafickou kartu, mohl díky Turokovi obdivovat nadcházející 3D revoluci.

Nejnovější články