STALKER v ruském multiplayerovém demu
zdroj: tisková zpráva

STALKER v ruském multiplayerovém demu

16. 3. 2007 9:09 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Volně dostupná ukázka síťové hry společně se sumářem jejího hodnocení v dalších dvou zahraničních časopisech.

Bez jakéhokoli předchozího varování vypustili GSC GameWorld ruské multiplayerové beta-demo očekávané FPS/RPG STALKER: Shadow of Chernobyl, o němž informujeme jako jedni z prvních. Má přibližně 450 MB a rozděleno do deseti archivů je k dispozici přímo z jejich FTP serveru, což zaručuje jeho autentičnost. Na druhou stranu, tento zdroj pochopitelně nepatří mezi nejrychlejší (momentálně 50 kb/s do ČR a s omezením na 1 konekci/IP) a až se o existenci těchto souborů dozví i pouhý zlomek z 30 tisíc pravidelných denních návštěvníků TISCALI Games, nejspíš dlouho nevydrží :) Beta-demo má obsahovat dva levely ve třech módech Deathmatch, Team Deathmatch a Artefact Hunt, které lze hrát pouze po lokální síti (nikoliv přes internet). Jak vidíte, jedná se úplně o to samé, co se nacházelo v nedávné uzavřené betě, kam bylo obtížné získat přístup. Beta-MP-demo teď nemůžeme sami otestovat ani dát lokálně, ale jsme nedočkaví na vaše názory a poznatky v diskusním fóru níže. Update - pisatel na Vokr.com fóru upřesnil: "posledni verze neverejne MP bety byl build 2939, build MP dema ma cislo 2947, takze se toho urcite dost zmenilo. Mimochodem tento build je z 27.unora 2007."

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na konto hodně poptávané singleplayerové ukázky se THQ aktuálně vyjádřili, že definitivně žádná nebude, aniž by uvedli důvod (ten si není těžké domyslet). Pozitivní naopak je jejich příslib ohledně délky plné hry, která má vydržet 30 hodin, pokud ji vyloženě proběhnete od jednoho příběhového místa k druhému za ignorování všeho ostatního. Kdo však přijme nabídku plnit vedlejší úkoly generované A-Live systémem, může se čas strávený u hry teoreticky vyšplhat až na 80 hodin. Po recenzi z německého GameStaru, kterou jsme se detailně zabývali zde, stihly Stalkera zhodnotit další dva papírové časopisy. PC ZONE udělil 85% v závěrečné tabulce pochválil skvělé prostředí, akci, briliantní zbraně, život umělé inteligence v Zóně a originální prvky. Naopak se mu nelíbíly postranní mise, scénář, způsob vyprávění příběhu a vykreslení charakterů.

Zatím posledním přírůstkem je recenze v britském PC Gameru, který sáhl po kontroverzních 87% a zdůrazňuje atmosféru survival-hororu, která se line celou hrou. Ta má být enormní i zabugovaná, nicméně chyb prý není tolik, kolik se všeobecně čekalo. Odpůrci Serious Sama uvítají, že monster nejsou mraky na každém kroku. STALKER: Shadow of Chernobyl vyjde v EU již příští pátek 23. března. Českou verzi má CD Projekt přeloženou a plánované zahájení jejího betatestu mělo zpoždění kvůli technickým problémům, z čehož vyplývá, že na náš trh hra zřejmě nedorazí dříve než uprostřed dubna (předobjednávka z GameShopu s dárkem). První domácí recenzi (včetně obálky) přinese nejbližší číslo SCORE 27. března.
zdroj: Stalker.Vokr.com, ruské fanstránky, Oblivion-Lost.de, IGN, vlastní

jd

Nejnovější články