SpellForce 3 se vrací ke kořenům série s mixem RPG real-time strategie
zdroj: tisková zpráva

SpellForce 3 se vrací ke kořenům série s mixem RPG real-time strategie

25. 5. 2016 19:02 | Preview | autor: Adam Homola |

Dlouhých deset let letos v dubnu uplynulo od vydání RTS/RPG mixu SpellForce 2, tenkrát ještě pod taktovkou JoWoodu a tvůrců ze studia Phenomic. Ani jeden z uvedených subjektů už dávno nefunguje, práva nyní drží společnost Nordic Games, která připravuje ve spolupráci se studiem Grimlore Games SpellForce 3. Jak jsme psali v únoru, třetí díl opět nabídne míchanici RTS a RPG, svět Eo a děj, který se má odehrávat před událostmi prvního dílu SpellForce: The Order of Dawn.

Prequel bude stát na hrdinech, stejně jako předchozí hry. Na začátku hry si vytvoříte hrdinu od píky a během kampaně mu budete vybírat nové schopnosti a utvářet jeho osobnost. Na tu budou mít vliv až tři další společníci, s nimiž se vydáte bojovat se zlem.

Za štěstěnou a slávou ale nepůjdete přímo. Svět SpellForce 3 je rozdělený na tři velké sektory a vaše základna roste organicky, nikoliv svévolně. V praxi to znamená zabírání pouze těch sektorů, které jsou propojené se základnou, nebo s jiným už zabraným sektorem. Jednoduše nemůžete zabrat hezký sektor někde v dálce, pokud nesousedí s vaším územím.

Spellforce 3 zdroj: tisková zpráva

Sektory mají hrát ve SpellForce 3 velkou roli i v ekonomice. Globální ekonomiku řešit nemusíte, přerozdělování zdrojů probíhá automaticky. Podstatné je rozhodnout se, které materiály chcete těžit, a řídit se tím při rozhodování o tom, jaký ze sektorů byste měli v další fázi dobýt. Vše je navíc individuální a záleží na daném sektoru, jeho zdrojích a vaší distribuční síti. Od toho se nakonec odvíjí i zabydlování nových území.

Jakmile v daném sektoru porazíte všechny nepřátele, můžete si území zabrat, vybudovat základnu a řešit, jaké budovy zde postavíte. Buď stavíte budovy pro těžbu určitých materiálů, snažíte se vyprodukovat nové rekruty, nebo oba dva přístupy namixujete. Pro každou základnu však může jen určitý počet dělníků, čili se musíte rozmyslet, co je v dané chvíli nejvíce efektivní. Jestli víc potřebujete materiály, a jaké, nebo se vám naopak hodí vojáci.

Spellforce 3 zdroj: tisková zpráva

Vývojáři v tiskové zprávě ujišťují fanoušky, že strategická část bude pomalejší, aby z toho nevznikal chaos a stihli jste nejenom správně řídit základny, ale i své armády v bitvách. Díky tomu si prý více užijete RPG část, ve které ovládáte partu čtyř hrdinů včetně jejich schopností.

SpellForce 3 by měla nabídnout singleplayerovou kampaň na 30 hodin. K dispozici ale bude i multiplayer s kooperativními a kompetitivními režimy. 

Datum vydání Nordic Games neuvádí, další informace o SpellForce se ale dozvíme v průběhu letošní E3.

Nejnovější články