Spekulace: Far Cry 4 se bude odehrávat v Himálajích
zdroj: tisková zpráva

Spekulace: Far Cry 4 se bude odehrávat v Himálajích

21. 3. 2014 18:32 | Preview | autor: Adam Homola |

Far Cry 3 vyšel už v listopadu 2012, takže minimálně dobrý rok a něco už může podstatná část vývojářského týmu trojky pracovat na něčem novém. To zatím oficiálně oznámeno nijak není, ale možná budeme chytřejší už na letošní E3. Podle klasicky nejmenovaných zdrojů britského Eurogameru se totiž pracuje na Far Cry 4, které by mělo vyjít v příštím fiskálním roce, končícím březnem 2015. Zajímavější jsou ale plány ohledně zasazení hry - tropické ostrovy a Afriku by měly vystřídat Himálaje.

Jakkoliv může být Ubisoft se sérií Assassin’s Creed opatrnější, u Far Cry se očividně nebojí experimentů. Afriku tehdy v druhém díle nikdo nečekal a trojka měla zase odvážného záporáka, nemluvě o podivné, ale povedené haluzi Blood Dragon. Přesun z tropů, které se sérií spjaté už od prvního dílu, do zasněžených hor, by znamenal další velký a docela odvážný posun odlišným směrem.

A nemělo by zůstat jen u změny v prostředí. Zdroj Eurogameru například tvrdí, že měli mít hráči možnost osedlat slony a pěkně na nich jezdit, což se ve hrách zas tak často nevídá. Zatím to nemůžeme brát samozřejmě nijak jinak než jako pouhou spekulaci, ale nereálně celá tahle Far Cry 4 záležitost rozhodně nezní. Anglický Eurogamer je respektovaný web a navíc, před měsícem to naznačoval supperannuation a Ubisoft už v minulosti dokázal, že odvážných kroků se skutečně nebojí.

Nejnovější články