Sci-fi potkává western v multiplayerové strategii Starvoid
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi potkává western v multiplayerové strategii Starvoid

18. 5. 2012 16:09 | Preview | autor: Adam Homola |

Paradox se činí. Po nedávném a povedeném Naval War: Arctic Circle se na nás chystá další vypečený kousek. Tentokrát ale nebudeme na moři. Budeme ve vesmíru. Starvoid míchá sci-fi tematiku s westernem, což je samo o sobě zajímavý mix. V tomto tematickém podhoubí budeme stratégovat. Vývojáře prý frustrují běžné strategie - hrozně dlouho trvá, než si vybudujete základu, je těžké začít hrát a vůbec se do celého toho systému dostat. Starvoid tak má být velmi přístupnou, rychlou a (na hraní) jednoduchou strategií.

Zapomeňte ale na nějakou singleplayerovou kampaň. Nač se otravovat s příběhem a filmečky, když je ve strategiích stejně většinou lepší multiplayer. Multiplayer bude tedy hlavním fokusem celé hry a bude určitým způsobem permanentní. Do probíhající hry se totiž budete moci připojit kdykoliv, i v jejím průběhu. Nebudete muset stavět budovy, takže nebudete nijak výrazně pozadu oproti nepříteli. Jen si něco takového představte ve StarCraftu, kdy každá promarněná vteřina může znamenat smrt.

Na serverech spolu (proti sobě) bude moct hrát až 12 hráčů (6v6), takže se nudit nebudete. Starvoid navíc uspokojí i hračičky - budete si moci mohutně upravovat jednotky, jejich vylepšení, vylepšení samotných schopností a vercajk pro velitele. Na začátku hry si nejdřív vyberete velitele a jeho schopnosti. Až tohle velitelství trochu připomíná moje oblíbené Command & Conquer: Generals.

zdroj: Archiv

Kdyby vás i přes všechno to zaměření na multiplayer přeci jenom zajímalo příběhové pozadí, tak se v nejvzdálenějších koutech vesmíru bojuje, jak jinak, o vzácnou surovinu. Ta se jmenuje Starvoid a pohání celou vaši vesmírnou loď. Na Starvoid si samozřejmě brousí zoubky různé společnosti a existence, takže záminku pro souboje tu máme, jako z učebnice. Pokud vás Starvoid zaujal, tak se můžete těšit na třetí kvartál letošního roku, kdy by měla hra vyjít.

Nejnovější články