S prodloužením bety představili tvůrci i trojici dalších módů pro Star Wars Battlefront
zdroj: tisková zpráva

S prodloužením bety představili tvůrci i trojici dalších módů pro Star Wars Battlefront

13. 10. 2015 11:42 | Preview | autor: Honza Konfršt |

Krom toho, že DICE prodloužili betatest Star Wars Battlefront o den, takže můžete hru testovat i v průběhu dneška, navíc představili další trojici módů, které nabídne finální verze hry. Konkrétně jde o módy Hero Hunt, který nabídne hru za hrdiny v asymetrickém multiplayeru proti sedmi protivníkům, dále o mód Cargo, což je obdoba klasického boje o vlajku, a posledním představeným je mód Droid Run, ve kterém se hráči musí zmocnit trojice po mapě se pohybujících droidů.

V Hero Hunt se jeden z hráčů ujme role hrdiny - Darth Vader, Luke Skywalker, Boba Fett a další. Nabídka se odvíjí od planety/mapy, kde se daná hra zrovna koná. Dalších sedm hráčů se na mapě objeví v roli vojáků protistrany zvoleného hrdiny, kterému jdou následně po krku. Kdo hrdinu sejme, přebírá jeho roli a musí se sám bránit před útokem sedmičky soupeřů, a tak pořád dokolečka.

Hlavní level designér Dennis Brännvall hovoří o tom, že je radost v Hero Hunt hráče sledovat a pozorovat jejich reakce – jedni se prý okamžitě postaví na vlastní nohy a vrhnou se do bitvy macho stylem, zatímco jiní se naopak nové role ikonické postavy Hvězdných válek zaleknou, propadnou panice a kolena se jim rozklepou, protože jsou najednou sami proti sedmi soupeřům.

Důležitý je tedy výběr hrdiny, protože výrazně ovlivňuje taktiku – Darth Vader je mocným protivníkem proti větší skupince najednou, Boba Fett zas dokáže unikat za pomocí svého jetpacku. Hráči by si tedy měli dobře rozmyslet, koho si vyberou, aby schopnosti dané postavy seděli k jejich hernímu stylu.

Star Wars: Battlefront zdroj: tisková zpráva

V herním módu Cargo se hráči pokouší získat zásilku ze soupeřovy základny. Jde o klasickou variaci na Capture the Flag, kterou tvůrci "vylepšili" tím, že nemusíte mít své zboží (vlajku) na základně, abyste mohli krást zboží soupeřovo, což je jinak v CTF pravidlem. Oba týmy začínají s pěti body, a pokud jeden či druhý získá zásilku soupeře, bod se přičítá, v opačném případě se jeden bod odečítá. Hraje se na 15 minut s tím, že kdo bude mít po čtvrthodině zápasu větší skóre, vítězí. Mapy jsou specificky navržené pro boj šestičlenných týmů, takže už si pomalu domlouvejte kámoše do týmu, pokud CTF a variace na tento mód milujete.

Star Wars: Battlefront (DICE) zdroj: tisková zpráva

Na boj šestičlenných týmů jsou stavěné i mapy v módu Droid Run, který by se dal přirovnat ke klasickému boji o kontrolní stanoviště, roztroušená po mapě. V SWB však roli stanoviště plní trojice droidů, kteří se neustále pohybují. Nejdříve je tedy musíte najít, než je chytíte a pokusíte se bránit před nepřítelem. Jednou z podmínek úspěchu v módu Droid Run je dobrá komunikace v rámci týmu, kdy si musí členové hlásit pozici droidů. Kola v tomto módu trvají deset minut, mapy jsou kvůli zachování svižného tempa hry vyloženě malé a nemůžete tak počítat nejenom s využitím vozidel, ale nečekejte ani přítomnost hrdinů.

Star Wars Battlefront vyjde 19. listopadu pro PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články