RTS Halo Wars se hlásí o slovo
zdroj: tisková zpráva

RTS Halo Wars se hlásí o slovo

11. 7. 2007 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Konečně detaily o hratelnosti a premiérové in-game screeny z konzolové sci-fi hry od tvůrců Age of Empires.

Real-time strategie z Halo univerza s názvem Halo Wars nás zavede do doby nějakých dvacet let předcházejících událostem popsaných v originálním Halo pro Xbox. Dlužno dodat, že ačkoliv byl tento žánr ještě na 32-bitech početně mimořádně zastoupený (zj. na PSX), s příchodem další generace konzolí (PS2, Xbox, GameCube) se z něj stala taková popelka a doufejme, že zde anoncovaný krok konečně probudí zájem herních firem. Na Halo Wars budete nahlížet shůry, z ptačí perspektivy, přičemž ovládání bude nabízet velký kruhový kurzor iniciovaný stisknutím tlačítka A na ovladači, s jehož pomocí budete posléze označovat a vybírat jednotky. Vyjma bojování, na nějž jste se mohli podívat dopoledne v prvním gameplay videu, pro což se nadějete známých tváří a zbraní, se počítá též s budovatelskými manévry, přičemž při výběru (nebo před:) toho kterého objektu se nadějete několika řádkového menu, kde budete volit příslušnou akci. Samozřejmostí jsou nutné zdroje pro veškeré vaše aktivity (tři různé druhy), odkud vede přímá linka k postavení rozličných jednotek na vaší základně a jejich následné vyslání do boje.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pochopitelně, že některé jednotky budou lepší než jiné, v představeném demu aliení rasa Covenantů (složená z Elite bojovníků a malých Gruntů) vymazala z mapy infanterii mariňáků. Leč jejich vítězství mělo jepičí život, anžto na bojiště záhy dorazila "kavalerie" tvořená rychlými terénními vozy typu Warthog s kulomety, která skóre zase obrátila ve prospěch lidí. Mega silné přesvědčovací prostředky, které tu bude mít každá ze stran k dispozici, mají mít logicky nějaký limit ve svém využití. V případě lidských sil se můžete např. těšit na devastující MAC (magnetic acceleration cannon), který střílí na vybraný cíl z orbitální lodi. Čímžto se dostáváme k povědomí, že ve zdejší nabídce bude skutečně pestrá paleta dopravních bojových prostředků, mezi něž se může nově započítat letadlo Hawk či protiletadlový tank Wolverine, obé ve službách člověčenstva. S Wolverinem tak budete moci snáze z oblohy sundat Banshee, v němž se prohání nějaký Covenantí pilot. S tímhle zase souvisí překvapivá míra detailů a efektů (viz premiérové čtyři in-game screenshoty), mezi něž se může započítat také pohled na seržanta, pod jehož dohledem trénují vojáci kliky hnedle vedle kasáren.

Z výše naznačených řádek je tedy více než zřejmé, že na výběr tu budou minimálně dvě strany, ta lidská a pak aliení druh Covenantů. Ačkoliv to vývojáři z Ensemble Studios ještě oficiálně nepotvrdili, stejně jako přesné datum vydání… Během kampaně střetnete i nepříjemnou parazitickou rasu Flood, o níž se dá v tuto chvíli pouze spekulovat, zda-li to může být další hratelná množina, u níž by mě pak maximálně zajímalo, kterak by tvůrci chtěli vyvážit jejich sílu vůči ostatním. Potažmo jak vysvětlí její objevení ještě před Halo. Tady a teď se sluší taková poznámka, že střílečka Halo měla být původně RTS - pro Macintoshe, ale nakonec to s projektem dopadlo úplně jinak. Ke spokojenosti jak Microsoftu, tak Bungie, co v případě projektu Halo Wars spolupomáhají Ensemble Studios při práci. Tak jim tímto popřejme, ať jim jde pěkně od ruky!
zdroj: 1UP

mart

Nejnovější články