Robin Hood - nové informace
zdroj: tisková zpráva

Robin Hood - nové informace

12. 3. 2002 1:55 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Před nějakým časem jste na našich stránkách mohli číst o novém dílku s názvem Robin Hood, které nejenže vychází z chudým lidem opěvovaného hrdiny, ale také z velice známé a dnešním hráčským lidem oblíbené hry Commandos.

Robin Hood:Legend of Sherwood zdroj: tisková zpráva Společnost Spellbound je však také známá svými Desperados, což je také něco na způsob Commandos, avšak z poněkud jiného prostředí. Teď se možná ptáte, co to má společného s Robinem Hoodem... Mnohé. Především to, že Spellbound pro Robina Hooda použije svůj vlastní engine, a půjde o tentýž engine, na němž předtím běžela hra Desperados. Samozřejmě, že byly provedeny určité změny k lepšímu. Např. s A.I. to bude tentokrát mnohem složitější. Také nové komprimační metody pomohli při grafickém zpracování hry, takže se zde budete moci setkat s větším množstvím animací postaviček atd. Přidán byl také "fighting system", který dá hráčům větší šanci mít pod kontrolou souboje muže proti muži.

A jaké zbraně budou Vaši stateční hrdinové používat? Především zapoměňte na lasery a podobné vymoženosti. Přeci jen jde o historickou postavu a historické budou také metody (meče, hole, kyje, sítě, luky apod.), kterými se budou Vaši svěřenci domáhat svých cílů. Také způsob, jakým hráč hru projde, bude záviset jen na něm. Použít může hrubého násilí a cestu si doslova probít, anebo zvolit mírnější, zato ale mazanější taktiku "nenápadna". Popř. oba způsoby dle potřeby kombinovat.

Pokud jste měli možnost zahrát si Desperados (recenze, návod), jistě Vám spousta věcí bude povědomých. Záhy však ale zjistíte, že byly některé vlastnosti pozměněny a další přidány. Např. v Desperados existovalo něco jako "Quick Action", což fungovalo tak, že jste si prostě některou akci naprogramovali dopředu. V Robinu Hoodovi byla tato funkce ponechána a rozšířena, takže budete moci naprogramovat až tři akce dopředu. Děj se bude odehrávat na klasických místech jako v Sherwoodském lese, Nottinghamu, Yorku i Leicesteru. Potkáte také známé tváře protivníků našeho hrdiny - Sheriff of Nottingham, Prince John, zlý bratr krále Richarda Lvího Srdce a chybět nebude ani de Gisborne.

Jak Commandos, tak Desperados se dle mého názoru řadily mezi elitní hry svého žánru. Pevně doufám, že Robin Hood nebude výjimkou. Jeho vydání je plánováno sice až na druhou polovinu 2003, ale v tomto případě se ani nevyplatí příliš spěchat.
zdroj: FreeLancer Obrázek zdroj: tisková zpráva

korgull

Nejnovější články