První pohled na LOTR War in North
zdroj: tisková zpráva

První pohled na LOTR War in North

11. 6. 2010 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Trojice hrdinů brouzdá Temným hvozdem v době války o prsten. + OBRÁZKY

Warner nedávno získal licenci na filmovou ságu Pána prstenů a první hrou, která těchto práv využije, bude akční RPG The Lord of the Rings: War in the North. To vývojářské studio Snowblind formálně oznámilo před několika týdny, teprve u příležitosti nadcházejícího veletrhu E3 ji ale nyní zblízka představilo i herním novinářům.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

War in the North je zasazeno do doby války o prsten, kdy se zlý temný pán Sauron postavil všem svobodným lidem Středozemě. Zatímco ve filmu jste z téhle doby viděli jen krátkou sekvenci v úvodu Společenstva prstenu, ve hře si celý konflikt užijete do detailu coby jeden z trojice hrdinů. Protože celá hra vzniká s ohledem na kooperativní zážitek, půjde to celé absolvovat tedy ve třech hráčích.

Na výběr budete mít z lidského kouzelníka, elfského lučištníka a trpasličího válečníka, kteří v předvedené misi v Temném hvozdu hledali dalšího kouzelníka a snad by ho i byli našli, kdyby nenarazili také na Sauronovy skřety. V soubojích budou muset postavy úzce spolupracovat: kouzelník postává vzadu a omezuje se veskrze na magii podporující své dva spolubojovníky, např. když vykouzlí Sanctuary neboli pole tajemné energie, která hráče učiní odolným magii a ještě je uzdraví.

Elfí lučištník by zpravidla měl bitvě také přihlížet, ve střetech s větším počtem protivníků ale může vyrazit také do boje na blízko, což je nicméně doména především trpaslíka vybaveného sekyrou. Ihned po bitvě se na obloze objevili orlové a parta hrdinů dostala za úkol, aby vypátrala orla Belerama, který je k hledanému kouzelníkovi také ihned dovedl. Následoval krátký dialog: ve hře budete moci samozřejmě volit odpovědi a většinou bude na výběr ze dvou možných cest, kam rozhovor vést.

The Lord of the Rings: War in the North vyjde příští rok pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

zdroj: GS

levis

Nejnovější články